Kinijoje įvykdyta mirties bausmė žudikui ir žagintojui

Kinijoje antradienį buvo įvykdyta mirties bausmė vyrui, kuris nužudė šešis žmones ir išžagino 10 moterų bei dvi mergaites, įskaitant 12-metę, pranešė šalies aukščiausios instancijos teismas.

 „Jo nusikaltimų pobūdis buvo ypač siaubingas“, – nurodė Aukščiausiasis Liaudies Teismas, tariantis paskutinį žodį dėl egzekucijų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Jo nusikaltimų pobūdis buvo ypač siaubingas“, – nurodė Aukščiausiasis Liaudies Teismas, tariantis paskutinį žodį dėl egzekucijų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2019, 3:35 PM

47 metų Zhao Zhihongas 2015 metais Vidinėje Mongolijoje buvo nuteistas mirti už nusikaltimus, šiame šiauriniame regione įvykdytus nuo 1996 iki 2005 metų.

Daugumą savo aukų jis pasmaugė rankomis, bet vieną nužudė telefono laidu, o dar vieną – peiliu.

„Jo nusikaltimų pobūdis buvo ypač siaubingas“, – nurodė Aukščiausiasis Liaudies Teismas, tariantis paskutinį žodį dėl egzekucijų.

Kinų žurnalistai, kurie buvo susitikę su Zhao Zhihongu, praminė jį „besišypsančiu žudiku“. Jis buvo areštuotas 2005 metais ir prisipažino dėl virtinės nusikaltimų, įskaitant moters išžaginimą ir pasmaugimą 1996 metais Vidinės Mongolijos sostinėje Hohote, tekstilės fabriko tualete.

Dėl šios žmogžudystės jau buvo nuteistas 18-metis, vardu Hugjiltu, kuriam buvo įvykdyta mirties bausmė. Paauglio šeima daug metų kovojo, kad būtų įrodytas jo nekaltumas, ir galiausiai jis buvo reabilituotas po mirties.

Kitas bylos posūkis įvyko aukščiausios instancijos teismui antradienį anuliavus Zhao Zhihongo teistumą dėl šio nusikaltimo trūkstant įrodymų, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Kinija 2010 metais priėmė naujas nuostatas, kuriomis buvo sugriežtinti reikalavimai dėl mirties bausmių, o 2015 metais nusikaltimų, už kuriuos skiriama aukščiausia bausmė, skaičių sumažino nuo 55 iki 46.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.