Po dešimtmečių sužibusi tėvų viltis surasti dukterį ir vėl sužlugo

Kai vasaros pradžioje Vatikano teritorijoje buvo rasti neatpažinti palaikai, sužibo viltis, kad tai – paslaptingai dingusi Emanuela Orlandi. Tačiau palaikų DNR nesutapo su Šventojo Sosto pareigūno dukters DNR.

Po dešimtmečių sužibusi tėvų viltis surasti dukterį ir vėl sužlugo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po dešimtmečių sužibusi tėvų viltis surasti dukterį ir vėl sužlugo.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Jis sakė, kad ji danguje, bet kur jos kūnas?“ To klausia E.Orlandi artimieji.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Jis sakė, kad ji danguje, bet kur jos kūnas?“ To klausia E.Orlandi artimieji.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 8:06 PM

Dešimtmečius ramybės neduodanti mįslė lieka neįminta.

Kai praėjusią vasarą anonimas E.Orlandi šeimai pranešė, kad Vatikano teutonų kapinėse palaidota mergina, kuri dingo būdama 15 metų, tyrėjai ėmėsi darbo.

„Žiūrėkite, į kurį kapą rodo angelo skulptūra“, – buvo rašoma mįslingame laiške apie teutonų kapines.

Per kasinėjimus šią vasarą atrasta dešimtys kaulų skeveldrų bei keli šimtai išlikusių kaulinių struktūrų, bet tyrėjai šią savaitę pateikė išvadą, kad tarp jų nebuvo vėliau nei XIX a. mirusių žmonių palaikų.

Bet paslaptis išliko, mat angelo skulptūra rodė į kapą, kuriame turėjo būti dviejų princesių palaikai. Jų ten nebebuvo – manoma, kad jie dingo per renovaciją praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje.

E.Orlandi su šeima gyveno Vatikane, nes jos tėvas buvo Šventojo Sosto pareigūnas. Ji dingo 1983 m. pakeliui namo iš muzikos mokyklos, kurią lankė Romos centre. Paskutinį kartą žmonės matė, kaip ji įlipa į autobusą, o tada mergina dingo be pėdsako.

Kalbėta, kad paauglė buvo pagrobta siekiant priversti iš kalėjimo paleisti Mehmetą Ali Agcą, kuris 1981 m. pasikėsino į popiežių Joną Paulių II.

Kai Emanuela dingo, įsikišo ir popiežius Jonas Paulius II, per mišias Šv.Petro aikštėje jis kalbėjo: „Artimai bendrauju su Orlandi šeima, kuri sukrėsta dėl to, kad jų dukra Emanuela nuo birželio 22 dienos negrįžta namo. Meldžiu pagrobėjų ją kuo greičiau sugrąžinti tėvams.“

„Daugybė žmonių man sako: „Tiesiog pamiršk tai. Eik, mėgaukis gyvenimu, nebegalvok apie tai.“ Bet aš taip negaliu. Negalėsiu nurimti, kol jos byla nebus išnagrinėta“, – teigė vyresnysis Emanuelos brolis Pietro.

Parengta pagal AFP, „La Repubblica“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.