Triumfas prieš Holokaustą: 104-ąjį gimtadienį buvusi Aušvico kalinė šventė su 400 palikuonių

Genocidą išgyvenusi žydė Jeruzalėje atšventė 104-ąjį gimtadienį, o pasveikinti moters atvyko 400 jos palikuonių. Vokietijos transliuotojas „Deutsche Welle“ tai vadina simboliniu triumfu prieš Holokaustą.

 Nors gyvena išsibarstę po visą pasaulį, dauguma palikuonių priėmė Sch.Ovitz kvietimą, ir į gimtadienį Jeruzalėje atvyko beveik 400 žmonių. <br> „Twitter“ nuotr.
 Nors gyvena išsibarstę po visą pasaulį, dauguma palikuonių priėmė Sch.Ovitz kvietimą, ir į gimtadienį Jeruzalėje atvyko beveik 400 žmonių. <br> „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-09 10:43

Kaip pranešė Izraelio ambasada Berlyne, Schoschana Ovitz savo 104-ojo gimtadienio proga pakvietė savo vaikus, vaikaičius, provaikaičius ir proprovaikaičius pasimelsti prie Jeruzalės Raudų sienos.

Nors gyvena išsibarstę po visą pasaulį, dauguma palikuonių priėmė jos kvietimą, ir į gimtadienį Jeruzalėje atvyko beveik 400 žmonių. Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbta jų grupinė nuotrauka prie Raudų sienos.

Holokausto metais Sch.Ovitz buvo atskirta nuo motinos, kurią savo nežmoniškiems eksperimentams pasiėmė liūdnai pagarsėjęs daktaras Josefas Mengele.

Sch.Ovitz buvo laikoma Lenkijos Aušvico koncentracijos stovykloje, kur gyvybę prarado maždaug milijonas žydų.

Išlikusi gyva, ji ėmė ieškoti giminaičių ir sutiko pusbrolį, per genocidą netekusį žmonos ir keturių vaikų.

Jie susituokė, ir pirmasis jųdviejų vaikas gimė Austrijos pabėgėlių stovykloje. Vėliau pora emigravo į Izraelį, kur apsigyveno Haifos mieste ir užaugino keturis vaikus.

Belgijoje gyvenanti Sch.Ovitz vyriausioji anūkė Panini Friedman naujienų tinklalapiui „Walla“ sakė: „Tik per šį gimtadienį supratome, kokia ji yra svarbi. Visi verkėme. Tai buvo labai jaudinama akimirka.“

Pasak Vokietijos transliuotojo „Deutsche Welle“, šis šeimos susitikimas yra triumfas prieš nacių bandymą sunaikinti žydų tautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.