Italija atidėjo diskusijas dėl vyriausybės ateities

Italijos Senatas antradienį atmetė radikalių dešiniųjų pažiūrų vidaus reikalų ministro Matteo Salvini raginimą kuo greičiau surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo ministru pirmininku Giuseppe Conte ir nusprendė, kad leis premjerui rugpjūčio 20-ąją pasakyti kalbą dėl vyriausybę apėmusios politinės krizės.

 Matteo Salvini.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Matteo Salvini.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 10:44 PM

M. Salvini praėjusią savaitę pareiškė, kad koalicija tarp jo „Lygos“ partijos ir antisisteminio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) žlugo.

„Lyga“ ir jos dešiniojo sparno sąjungininkės „Forza Italia“ bei „Italijos broliai“ („Fratelli d'Italia“) norėjo, kad Senate jau trečiadienį būtų surengtas balsavimas dėl nepasitikėjimo premjeru G. Conte.

Tačiau M5S ir centro kairiųjų Demokratų partijos (PD) senatoriai antradienį pasipriešino tokiam skubiam balsavimui dėl nepasitikėjimo ir nusprendė, kad rugpjūčio 20 dieną daugiau kaip metus vyriausybei vadovaujantis G. Conte turės pasakyti kalbą Senate.

Dėl šio balsavimo senatoriai buvo atšaukti iš atostogų.

Praėjusią savaitę M. Salvini atšaukė savo palaikymą valdančiajai koalicijai ir pareiškė, kad jam jau įgriso dirbti su M5S, bei skundėsi šios partijos atsisakymu bendradarbiauti sprendžiant svarbiausius klausimus.

M. Salvini nori pirmalaikių rinkimų kuo greičiau – galbūt jau spalį – rinkėjų apklausoms žadant „Lygai“ 36–38 proc. balsų.

Tai atspindi pokyčius, ištikusius Italijos koalicijos partnerius nuo praeitų metų, kai M5S per parlamento rinkimus gavo 32 proc., o „Lyga“ – 18 proc. balsų.

Per šiemet gegužę vykusius Europos Parlamento rinkimus „Lyga“ Italijoje surinko daugiausiai balsų (34 proc.), o M5S gavo 17 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.