Strasbūre likviduota stovykla, kurioje buvo įsikūrę daugiau kaip 200 migrantų iš Rytų Europos

Prancūzijos rytuose esančio Strasbūro policija antradienį surengė operaciją, per kurią buvo likviduota nelegali migrantų iš Rytų Europos stovykla pietiniame miesto pakraštyje. Tai pranešė radijo stotis „France Bleu“, remdamasi Žemutinio Reino departamento prefektūra.

Strasbūre likviduota stovykla, kurioje buvo įsikūrę daugiau kaip 200 migrantų iš Rytų Europos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Strasbūre likviduota stovykla, kurioje buvo įsikūrę daugiau kaip 200 migrantų iš Rytų Europos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 9:45 PM

Pasak prefektūros atstovų, stovykloje buvo įsikūrę „134 suaugusieji ir 74 vaikai“. „Tai daugiausia buvusios SSRS ir Balkanų pusiasalio šalių piliečiai, pirmą kartą paprašę leidimo nuolat gyventi Prancūzijoje“, – sakoma prefektūros pranešime. Dabar jie visi įkurdinti oficialiose migrantų priėmimo įstaigose, kur galės laukti oficialaus atsakymo į savo prašymus.

Tai jau antroji nelegali migrantų stovykla šiame Strasbūro rajone, kurios gyventojus vietos valdžia iškeldino. Pirmoji operacija buvo surengta birželį.

Kaip informavo prefektūra, iš viso nuo šių metų pradžios departamento teritorijoje uždarytos šešios nelegalios stovyklos, iš kurių į valstybinius migrantų priėmimo centrus buvo išvežti 618 žmonių.

Kartu prefektūra pranešė, jog migrantų srautas pastaruoju metu gerokai išaugo, todėl laisvų vietų specialiose įstaigose liko labai mažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.