Per JAV viceprezidento M. Pence'o vizitą Lenkijoje bus siekiama susitarti dėl 5G saugumo

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, šį savaitgalį apsilankysiantis Varšuvoje, tikisi pasirašyti su Lenkija susitarimą dėl priemonių 5G ryšio tinklų saugumui užtikrinti, penktadienį nurodė vienas Vašingtono administracijos aukšto rango pareigūnas. 

 M.Pence'as (dešinėje) į Lenkiją vyksta vietoj D.Trumpo, kuris vizitą atšaukė dėl Floridai grasinančio uragano.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Pence'as (dešinėje) į Lenkiją vyksta vietoj D.Trumpo, kuris vizitą atšaukė dėl Floridai grasinančio uragano.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2019, 9:46 AM

Ši sutartis yra „mūsų sąrašo viršuje“, nurodė pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo. 

Apie šios deklaracijos turinį buvo pateikta nedaug detalių, bet pareigūnas sakė žurnalistams, kad dokumente bus pabrėžiama, jog „Jungtinėms Valstijoms ir Lenkijai svarbu laikytis bendro požiūrio į 5G.“ 

Jungtinės Valstijos spaudžia sąjungininkus nepriimti 5G technologijų, siūlomų Kinijos, ypač mobiliojo ryšio milžinės „Huawei“, tačiau šios pastangos ne visuomet būdavo sėkmingos. 

Vašingtonas baiminasi, kad „Huawei“ suteiks Pekino vyriausybei priemonių šnipinėti ryšių tinklus šalyse, besinaudojančias šios bendrovės technologijomis ir paslaugomis. 

„Jungtinės Valstijos ir kai kurios tvirčiausios jų sąjungininkės, įskaitant Lenkiją, dirba“ kurdamos bendrą strategiją, įskaitant pastangas užtikrinti „tiekimo grandinės saugumą“, pažymėjo pareigūnas. 

M. Pence'as dalyvaus Lenkijoje rengiamose ceremonijose, skirtose paminėti Antrojo karo pradžios 80-ąsias metines. Planuota, kad į šiuos renginius atvyks JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), bet ketvirtadienį jis pakeitė planus dėl pavojingo uragano „Dorian“, artėjančio prie Floridos. 

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda stengėsi palaikyti glaudžius ryšius su D. Trumpo Baltaisiais rūmais, o minėtas pareigūnas sakė, kad JAV administracija „dėkinga už neįtikėtiną paramą, kurios esame sulaukę iš šio svarbaus sąjungininko“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.