Kraupų nusikaltimą įvykdęs žudikas papasakojo apie susidorojimą su jauna mergina

Dėl Rumunijoje pradingusios 15-metės mirties kaltinamas 65 metų mechanikas prisipažino nužudęs ir ją, ir dar vieną merginą. Savo aukų palaikus žudikas sudegino.

Sudeginti mergaitės palaikai rasti statinėje Gh.Dincos (nuotr.) kieme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Sudeginti mergaitės palaikai rasti statinėje Gh.Dincos (nuotr.) kieme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 2:30 PM

Iš pradžių atsisakęs duoti parodymus Gheorghe’as Dinca galiausiai papasakojo policijai, kad nužudė praėjusią savaitę dingusią 15-metę Aleksandrą Macesanu, taip pat 18 metų Luizą Melencu, kuri dingusia be žinios laikoma nuo balandžio.

„Mano klientas teigė, kad abi paauglės važiavo su juo savo noru, bet abiem atvejais kilo konfliktas ir jis joms trenkė, o smūgiai sukėlė mirtį“, – pasakojo kaltinamojo advokatas Bogdanas Aleksandru.

Autostopu namo keliavusios ir dingusios A.Macesanu istorija sukėlė didelį pasipiktinimą paaiškėjus, kad pagrobta mergina tris kartus skambino pagalbos tarnyboms telefonu 112, bet pareigūnai iš pradžių išvis nereagavo į pagalbos šauksmą, o veiksmų ėmėsi tik tada, kai jau buvo per vėlu.

Po reidų trimis klaidingais adresais policija tik prabėgus 12 valandų po pirmojo skambučio nustatė pagrobėjo namą, kurį telefonu apibūdino mergina.

Bet ir tuomet pareigūnai nesiėmė veiksmų – iki kito ryto laukė, kol bus išduotas oficialus leidimas atlikti kratą.

Gh.Dincos kieme statinėje rastus sudegintus paauglės palaikus padėjo atpažinti jos papuošalai. Ekspertai turės nustatyti, ar ten pat yra ir antrosios aukos palaikai.

L.Melencu taip pat dingo keliaudama autostopu iš Karakalio miesto.

Tai įprasta Rumunijos provincijoje, kur menkai išplėtotas viešasis transportas.

Teisėsaugos aplaidumas kainavo postą šalies policijos vadui Ioanui Budai ir dar keliems aukšto rango pareigūnams, o gyventojai reiškė pasipiktinimą protesto akcijomis tiek sostinėje Bukarešte, tiek prie žudiko namų pietinėje Rumunijos dalyje.

Reaguodamas į visuomenės pasipiktinimą ministras pirmininkas Viorica Dancila pasiūlė griežtinti bausmes už panašius nusikaltimus.

„Svarstau galimybę surengti referendumą ir paklausti rumunų, ar turėtume drastiškai sugriežtinti bausmes už žmogžudystes, prievartavimą ir pedofiliją“, – pareiškė vyriausybės vadovas.

Parengta pagal „Euronews“, BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.