Estijoje už šnipinėjimą penkerius metus nuteistas kalėti Rusijos pilietis

Estijos teismas už šnipinėjimą skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę vienam Rusijos piliečiui, trečiadienį pranešė dienraštis „Postimees“.

 Per pastaruosius kelerius metus šalyje buvo sulaikyti mažiausiai 15 asmenų, kaip įtariama, užverbuotų Rusijos specialiųjų tarnybų.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Per pastaruosius kelerius metus šalyje buvo sulaikyti mažiausiai 15 asmenų, kaip įtariama, užverbuotų Rusijos specialiųjų tarnybų.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 2:47 PM

Gegužę Estijos saugumo policijos (KaPo) sulaikytam vyrui A. A. buvo pareikšti kaltinimai dėl nesmurtinės ardomosios veiklos.

Po trijų mėnesių – rugpjūčio 29 dieną – teismas jį nuteisė kalėti ir konfiskavo iš jo 1 300 eurų.

KaPo atstovas spaudai pareiškė laikraščiui, kad bylos aplinkybės neviešinamos, nes incidentas tebetiriamas. Leidinio žiniomis, pagal vyrui iškeltus kaltinimus griežtesni verdiktai niekada nebuvo skelbiami.

Per pastaruosius kelerius metus šalyje buvo sulaikyti mažiausiai 15 asmenų, kaip įtariama, užverbuotų Rusijos specialiųjų tarnybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.