180 vaikų nuskriausti galėjusi pedofilė paleidžiama į laisvę: „Tai tamsi diena teisingumui“

Garsiausia Jungtinės Karalystės pedofilė moteris Vanessa George buvo paleista iš kalėjimo, nepaisant to, kad ji niekada neatskleidė, kiek vaikų jį iš tiesų išnaudojo seksualiai.

 180 vaikų nuskriausti galėjusi pedofilė paleidžiama į laisvę: „Tai tamsi diena teisingumui“.<br> 123rf.com nuotr.
 180 vaikų nuskriausti galėjusi pedofilė paleidžiama į laisvę: „Tai tamsi diena teisingumui“.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2019, 6:33 AM, atnaujinta Sep 26, 2019, 6:34 AM

49 metų pedofilė ir buvusi vaikų darželio darbuotoja 2009 metais buvo nuteista kalėti mažiausiai septynerius metus, po to kai ją įtarė seksuliai užpuolus apie 30 jos globoje buvusių kudikių ir mažamečių vaikų.

Plymuto mieste esančiame vaikų darželyje, pedofilė seksuliai išnaudojo vaikus, tai fotografavo ir tuos vaizdus siuntė kitiems iškrypėliams, su kuriais užmezgė ryšius internete.

2019 metų liepą, nepaisant aukų tėvų ir parlamentarų pasipiktinimo, Lygtinio paleidimo taryba liepė paleisti pedofilę po to, kai ji 10 metų praleido už grotų, praneša „Daily Mail“.

V.George įtikino tarybą, kad ją galima paleisti į laisvę po gydymo, kuris padidino jos „savivertę“.

Aukų tėvai įsiuto, nes pedofilė taip ir neatskleidė, kurie kūdikiai ir mažamečiai tapo jos aukomis.

Po moters paleidimo rugsėjo 18 d., trečiadienį, tėvas, kurio vaikas lankė darželį, kuriame dirbo pedofilė, BBC pareiškė, kad yra „pasišlykštėjęs“.

„Žinojau, kad ši diena ateis, bet šią diena pasidarė dar blogiau. Gaila, kad nėra mąstoma apie aukas“, – interviu sakė vyras.

Ankstesniuose interviu jis kalbėjo: „Ši moteris nejaučia jokios atgailos. Manau, kad ji vis dar kelia pavojų vaikams. Nemanau, kad ji gali atsikratyti savo troškimų. Manau, kad yra labai didelė tikimybė, kad ji gali tai padaryti dar kartą.“

Kitų galimų aukų tėvas tvirtino, kad nužudys pedofilę, jei kada nors pamatys ją gatvėje.

Tėvas, kuris vis dar nežino, ar jo dukra tapo viena iš pedofilės aukų, sakė: „Visas procesas nuo pradžios iki pabaigos buvo netvarka. Ji niekada neturėtų būti paleista. Tėvams, įskaitant ir mane, niekada nebuvo pasiūlyta jokia pagalba.“

Vietos politikas Luke Pollardas išsakė savo pasipiktinimą: „Man apmaudu, kad serijinė vaikų tvirkintoja išleidžiama anksčiau laiko. Ji kalėjime praleido tik 10 metų ir yra paleidžiama tikrai per anksti.

Aukoms ir jų šeimoms tai yra laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, nes iki šiol neaišku, kurie kūdikiai ir mažamečiai tapo jos aukomis. Ta moteris pasirinko palikti šeimas kentėti nežinią ir nesuteikė joms tikrumo. Ji neturėtų būti paleista, kol neįvardijo savo aukų.

Išankstinio paleidimo sąlyga yra ta, kad ji niekada negali grįžti į Plymutą, Devoną ar Kornvalį, tačiau ji turės kažkur apsigyventi. Reikės daug išteklių užtikrinti, kad ji neturėtų kontaktų su vaikais ar neužmegstų ryšių au aukomis.

Žmonės, kuriuos pažįstu, jaučia pyktį, nusivylimą ir pasibjaurėjimą. Tvirtai tikiu, kad V.George turėtų būti už grotų, o ne vaikščioti mūsų gatvėmis.Tai tamsi diena teisingumui.“

Precedento neturinčiame laiške aukų artimiesiems vyriausioji probacijos tarnybos pareigūnė Sonia Crozier tvirtino, kad pedofilei bus taikomi „ypač griežti“ apribojimai. Laiške teigiama, kad dėl Plymuto žmonėms kylančio nerimo ir „vis dar ryškių ir bauginančių prisiminimų apie prievartą“ Lygtinio paleidimo taryba įvedė „neįprastai didelę“ zoną, kur pedofilei uždrausta lankytis.

Pedofilės šeimos narys, kuris nenorėjo būti įvardintas, teigė: „Yra tiek daug žmonių, kuriuos ji nuskriaudė. Jie vis dar stipriai jaučia, ką Vanessa jiems padarė, tad nenuostabu, kad taryba stabdo jos grįžimą į gimtąjį kraštą. Kalėjime jai tikriausiai būtų saugiau.“

2009 m. pedofilė pripažino 13 kaltinimų seksualiniu užpuolimu, tačiau nutylėjo vaikų vardus, kuriuos ji užpuolė. Vaikų apsaugos pareigūnai aplankė 180 vaikų, kurie, kaip manoma, turėjo kontaktą su pedofile, o 21 šeima pasinaudojo siūloma parama.

V.George bendrininkė Angela Allen, kuri išprievartavo trejų metų mergaitę, jau yra atlikusi tuo pačiu metu paskirtą penkerių metų bausmę.

Pedofilų gaujos lyderis Colinas Blanchardas galės būti paleistas lygtinai kitąmet, 2020 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.