M. Pompeo patvirtino dalyvavęs kontroversiškame D. Trumpo pokalbyje su Ukrainos prezidentu

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo trečiadienį patvirtino klausęsis prezidento Donaldo Trumpo ir ukrainiečių lyderio Volodymyro Zelenskio pokalbio telefonu, atsidūrusio Kongreso inicijuoto apkaltos tyrimo centre.

 JAV diplomatijos vadovas neatskleidė pokalbio turinio, bet pabrėžė išmanąs JAV politiką Ukrainos atžvilgiu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV diplomatijos vadovas neatskleidė pokalbio turinio, bet pabrėžė išmanąs JAV politiką Ukrainos atžvilgiu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 3:37 PM

„Dalyvavau pokalbyje telefonu“, – žurnalistams sakė M. Pompeo per Romoje vykusią spaudos konferenciją su savo kolega italu Luigi Di Maio.

JAV diplomatijos vadovas neatskleidė pokalbio turinio, bet pabrėžė išmanąs JAV politiką Ukrainos atžvilgiu.

Per liepos 25 dieną įvykusį pokalbį D. Trumpas telefonu ragino Kijevą atlikti tyrimą dėl savo politinio varžovo Joe Bideno ir šio sūnaus Hunterio Bideno.

JAV Atstovų Rūmus kontroliuojantys demokratai, praėjusią savaitę pradėję aiškintis, ar yra pagrindo inicijuoti apkaltą D. Trumpui, šiuo metu atidžiau nagrinėja ir M. Pompeo veiklą.

Trečiadienį diplomatijos vadovas išreiškė nepritarimą įstatymų leidėjų reikalavimui leisti apklausti Valstybės departamento pareigūnus dėl vyriausybės galimai neskaidrių ryšių su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?