Honkongo valdžia pateiks kaltinimus policijos pareigūno pašautam vaikinui

Antradienį pašautam aštuoniolikmečiui Honkongo protestuotojui bus pareikšti kaltinimai. Tsangas Chi-Kinas kaltinamas dalyvavimu riaušėse – už tai skiriama iki 10 metų laisvės atėmimo – ir policijos pareigūno užpuolimu.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 12:43 PM

Honkongo policija paskelbė, kad vaikinui, kurį antradienį iš arti į krūtinę pašovė vienas policijos pareigūnas, bus pateikti kaltinimai. Jo advokatas ketvirtadienį turėtų dalyvauti teismo posėdyje. Posėdžio eigą stebės per 200 rėmėjų.

Tsangas Chi-Kinas yra pirmoji nuo tikrų policijos pareigūnų paleistų kulkų nukentėjusi auka. Susirėmimai antradienį, komunistinės Kinijos 70-mečio minėjimo dieną, buvo labiausiai smurtiniai per visą Honkongo protestų istoriją.

Policijos pareigūnas Tsangą Chi-Kiną pašovė protestuotojų ir policijos susirėmimo metu, kai vaikinas pareigūnui smogė metaliniu strypu. Tsangas Chi-Kinas buvo nugabentas į ligoninę ir ten areštuotas. Honkongo valdžios atstovai teigė, kad po operacijos vaikinas buvo stabilios būklės, tačiau jis dar nėra pajėgus dalyvauti teismo posėdžiuose.

Ketvirtadienį grupė Honkongo aktyvistų surengė spaudos konferenciją. Prieš tai miesto vadovei Carrie Lam jie parašė laišką, po kuriuo pasirašė 4 500 žmonių. Laišku reikalaujama surengti tyrimą dėl „pamatinių vaikų žmogaus teisių“ protestų laikotarpiu pažeidimų.

Jei C. Lam į protestuotojų laišką neatsakys, grupė grasina kreiptis į Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.