Kandidatas į JAV prezidentus B. Sandersas dėl sveikatos pristabdė rinkimų kampaniją

Demokratų kandidatas 2020 metų prezidento rinkimuose Bernie Sandersas pristabdė rinkimų kampaniją – jam buvo atlikta operacija, pranešė BBC.

JAV senatorius Bernie Sandersas antradienį parei<br>AP nuotr.
JAV senatorius Bernie Sandersas antradienį parei<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 12:10 PM

B. Sandersas antradienį renginio Nevadoje metu pajuto stiprų krūtinės skausmą ir buvo išvežtas į ligoninę. Ten jis buvo gydomas dėl arterijų užsikimšimo.

Vermonto senatorius tviterio paskyroje parašė, kad jaučiasi gerai. B. Sanderso atstovas pranešė, kad dabar politikas bent kelias dienas turės paskirti poilsiui.

Jei B. Sandersas laimėtų prezidento rinkimus, jis taptų vyriausiu šias JAV prezidento pareigas kada nors perėmusiu žmogumi. Šiuo metu B. Sandersui yra 78 metai.

Kandidatas tviterio paskyroje rašė, kad atsigauna ir naudojasi proga reklamuoti savo sveikatos apsaugos politiką, kurią įkvėpė britiškoji Nacionalinės sveikatos tarnybos sistema.

Vyriausiasis patarėjas Jeffas Weaveras pareiškime teigė, kad, atlikę tyrimus, medikai išsiaiškino, jog viena B. Sanderso arterija yra užsikimšusi – buvo sėkmingai atlikta minimalios invazijos stentavimo operacija ir įdėti du stentai – vamzdeliai, skirti arterijoms atverti.

Neaišku, kiek laiko B. Sandersui reikės, kad pasveiktų, ir ar kandidatas galės dalyvauti spalio 15 dieną vyksiančiuose demokratų kandidatų į prezidento postą debatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.