Taivane rastas paskutinio po tilto griūties ieškotas darbininko kūnas

Taivane po prieš dvi dienas įvykusios tilto griūties gelbėtojai ketvirtadienį surado paskutinio dingusiu laikyto asmens palaikus.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 10:57 AM

Nelaimė antradienį anksti ryte įvyko Taivano rytinėje pakrantėje esančios Ilano apygardos Nanfangao vietovėje. Tiltas nugriuvo ant po juo prišvartuotų žvejybos laivų.

Per nelaimę žuvo iš viso šeši žvejybos darbininkai iš Indonezijos ir Filipinų. Dar 12 žmonių per griūtį buvo sužeisti, informavo Nacionalinė priešgaisrinės apsaugos agentūra.

Ketvirtadienį apie vidurdienį iš vandens buvo iškeltas paskutinio dingusiu laikyto filipiniečio darbininko kūnas ir buvo užbaigta iškart po nelaimės pradėta paieškų operacija.

Pareigūnai pradėjo tyrimą nelaimės priežasčiai nustatyti. Pranešta, kad žuvusių darbininkų šeimoms bus išmokėtos 5 mln. Taivano dolerių (147,4 tūkst. eurų) kompensacijos.

Stebėjimo kameros užfiksavo dramatišką akimirką, kai sugriuvo 140 m ilgio arkinis tiltas.

Vaizdo įraše matyti, kaip staiga nutrūksta vertikalus lynas tilto plieninės arkos centre. Tada tilto nuolaužos užvirsta ant mažiausiai trijų prišvartuotų žvejybos laivų, o kartu su jomis į vandenį nugarma tilto nespėjęs pervažiuoti benzinvežis.

Į vandenį nugarmėjęs benzinvežis užsiliepsnojo.

Kol kas neaišku, dėl ko sugriuvo tiltas. Pirmadienio vakarą per Taivaną praūžė taifūnas, atnešęs į kai kuriuos rytinės pakrantės rajonus smarkių liūčių ir siautulingą vėją. Tačiau tuo metu, kai sugriuvo tiltas, oras buvo geras.

Tiltas virš nedidelio žvejų uosto buvo pastatytas 1998 metais. Jis dažnai būdavo rodomas televizijos dramose ir reklamose.

Didžiulėje Taivano žvejybos industrijoje dirba daug prastai apmokamų migrantų iš tokių šalių kaip Filipinai, Indonezija ir Vietnamas.

Ankstesni rimti incidentai, susiję su tiltais Taivane, dažniausiai įvykdavo dėl taifūnų.

2009 metais du tiltus smarkiai apgadino taifūnas „Morakot“, nusinešęs daugiau kaip 400 gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.