Honkongo vadovė C. Lam paskelbė draudimą protestuotojams dėvėti veido kaukes

Honkongo vadovė Carrie Lam pasinaudojo kolonijinės eros nepaprastosios padėties įstatymu, kad uždraustų per protestus dėvėti veido kaukes, praneša „Deutsche Welle“.

Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 12:09 PM

Pasak saugumo sekretoriaus Johno Lee, draudimas bus taikomas tiek per leistinus, tiek per nesankcionuotus viešus susirinkimus – mitingus ir eitynes bei per neteisėtus sambūrius ir riaušes.

Be kuriam draudimo nesilaikysiančiam asmeniui gali grėsti iki vienerių metų kalėjimo bausmė ir piniginė bauda iki 25 tūkst. Honkongo dolerių (3 200 JAV dolerių, 2905 eurų).

Honkonge jau ne vieną mėnesį nesiliauja smurtiniai protestai, o spalio 1-ąją per protestus Honkonge vėl prasiveržė smurtas. Dėl to miesto vadovybė nusprendė imtis griežtesnių veiksmų.

Draudimas, kuris įsigalios naktį iš penktadienio į šeštadienį, nebus taikomas asmenims, kurie dėvi kaukes dėl sveikatos priežasčių arba jei kaukės yra reikalingos jų darbuose.

 

C. Lam, paskelbdama apie draudimą dėvėti veido kaukes, sakė, kad smurtas „griauna miestą“ ir valdžios institucijos „negali leisti, kad padėtis toliau blogėtų“. Pasak Honkongo vadovės, nauji nuostatai nereiškia, kad Honkonge galioja nepaprastoji padėtis, bet „miestas yra padėtyje, kai visuomenei kyla didelis pavojus“.

„Žmonės klausia, ar gali Honkongas grįžti į savo vėžes. Privalome sustabdyti smurtą“, – teigė C. Lam. Vadovė pridūrė, kad draudimas yra nukreiptas prieš riaušininkus ir smurtaujančius protestuotojus, ir jis bus „veiksminga atgrasymo priemonė radikaliam elgesiui“.

Vis dėlto dauguma įstatymų leidėjų ir aktyvistų įspėja, kad draudimas gali duoti priešingų rezultatų, ir jį bus sunku įgyvendinti, kai Honkonge tūkstančiai žmonių ir taip jau nepaiso draudimų protestuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.