Buvusio JAV viceprezidento J. Bideno sūnus traukiasi iš Kinijos bendrovės valdybos

Su JAV prezidento Donaldo Trumpo ir jo bendražygių respublikonų dideliu spaudimu susidūręs buvusio viceprezidento Joe Bideno sūnus Hunteris sekmadienį pareiškė iki šio mėnesio pabaigos pasitrauksiantis iš vienos privačios Kinijos remiamos investicijų kompanijos valdybos.

 H. Bidenas taip pat pažadėjo nedirbti jokiai užsienio bendrovei, jeigu jo tėvas demokratas bus išrinktas prezidentu per 2020 metais vyksiančius rinkimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 H. Bidenas taip pat pažadėjo nedirbti jokiai užsienio bendrovei, jeigu jo tėvas demokratas bus išrinktas prezidentu per 2020 metais vyksiančius rinkimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2019, 2:23 PM

H. Bidenas taip pat pažadėjo nedirbti jokiai užsienio bendrovei, jeigu jo tėvas demokratas bus išrinktas prezidentu per 2020 metais vyksiančius rinkimus.

Tokius 49 metų H. Bideno planus internete atskleidė jo advokatas George'as Mesiresas. Jis gynė H. Bideno darbą Ukrainoje ir Kinijoje, tapusį D. Trumpo vienu pagrindinių kritikos J. Bidenui objektų. Valstybės vadovas kaltina buvusį viceprezidentą ir jo sūnų korupcija, bet kol kas nepateikė jokių objektyvių įrodymų.

„Hunteris įsipareigoja priimti tokį įsipareigojimą: dirbant Bideno administracijai Hunteris noriai laikysis visų gairių ir standartų, kuriuos galėtų patvirtinti prezidentas Bidenas, siekdamas išvengti interesų konfliktų, ar tokių konfliktų atsiradimo. Tai liečia ir užsienio verslo interesus. Hunteris bet kokiu atveju nesutiks dirbti užsienio valstybėms priklausančių kompanijų valdybose, ar veikti jų vardu“, – parašė G. Mesiresas.

Advokatas tęsė: „Jis ir toliau neleis savo tėvui asmeniškai dalyvauti jo verslo reikaluose. Tuo pat metu jis reikalingu ir priimtinu dalyku laikys Baltųjų rūmų advokato biuro informavimą apie tai, kaip jis taiko savo verslo praktikoje Bideno administracijos gaires ir standartus.“

Kalbėdamas po vienos Ajovos profesinės sąjungos susirinkimo J. Bidenas patikino, kad jo sūnus nesitarė su juo dėl savo sprendimo prieš paskelbdamas pareiškimą.

„Niekas neteigia, kad mano sūnus yra padaręs bent vieną nederamą dalyką, – pridūrė buvęs viceprezidentas, stuksendamas pirštu į pakylą. – Išskyrus melagį prezidentą.“

J. Bidenas taip pat pažadėjo neleisti savo šeimos nariams eiti jokių pareigų Baltuosiuose rūmuose, ir pareiškė, kad jie „nedalyvaus susirinkimuose lyg kabineto nariai“. Tai buvo menkai užmaskuota kritika D. Trumpui, įdarbinusiam patarėjais savo dukrą ir jos sutuoktinį Jaredą Kushnerį. 

Vis tik J. Bidenas nepatikslino, ar tai reiškia, kad jo žmona Jill Biden negaus tradiciškai pirmosioms ponioms atitenkančio posto, jeigu jis laimės rinkimus.

Buvęs viceprezidentas patikino, jog nė vienas iš jo artimųjų „nepalaikys jokių verslo santykių su bet kuriuo asmeniu, siejamu su užsienio korporacija ar užsienio šalimi“.

Klausimas dėl H. Bideno užsienio verslo ryšių atsidūrė dėmesio centre, Demokratų partijos kontroliuojamiems Atstovų Rūmams pradėjus aiškintis, ar yra pagrindo inicijuoti apkaltą D. Trumpui. Tokį tyrimą demokratai pradėjo po to, kai Baltųjų rūmų šeimininkas pripažino prašęs kitų valstybių tyrinėti H. Bideno veiklą užsienio bendrovėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.