Sirijos kariuomenė įžengė į Manbidžo miestą

Sirijos kariuomenė pirmadienį įžengė į Alepo provincijos šiaurėje esantį Manbidžo miestą, patvirtino valstybinė naujienų agentūra SANA.

Sirijos kariuomenė įžengė į Manbidžo miestą.
Sirijos kariuomenė įžengė į Manbidžo miestą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-14 22:07

Kiek anksčiau Sirijos kurdams artima žiniasklaida skelbė, kad Sirijos vyriausybinių pajėgų karių jau yra Manbidže.

Manbidžas yra vienas svarbiausių kurdų kontroliuojamų miestų.

Anksčiau pirmadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė, kad Ankaros palaikomos Sirijos opozicijos pajėgos netrukus užims Manbidžą ir Kobanę.

Turkijos prezidentas taip pat sakė, kad Ankara savo veiksmus dėl savo operacijos šiaurės Sirijoje koordinuoja su Rusija.

Praėjusios savaitės pabaigoje pranešta, kad kurdų kovotojai susitarė su Damasku, ir Sirijos vyriausybei ištikimos pajėgos buvo perkeltos į šiaurę, kad kartu su kurdais priešintųsi Turkijai.

Nors Sirijoje buvo atstumti daugelį dešimtmečių, vietos kurdų mažuma per 2011 metais prasidėjusį karą išsikovojo faktiškai autonominį regioną, apimantį apie 30 proc. šalies teritorijos.

Grupuotei „Islamo valstybė“ 2014 metais išplitus visame regione, kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) nuožmiai gynėsi ir tapo pagrindine JAV vadovaujamos koalicijos partnere.

2018 metų pabaigoje Ankarai pagrasinus pradėti operaciją prieš kurdus Sirijoje, kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG) paragino Sirijos kariuomenę dislokuotis aplink šiaurinį Manbidžo miestą ir paskelbė patys iš šios teritorijos pasitraukiantys.

Tuo metu sirai įsikūrė aplink Manbidžą, bet nėjo į patį miestą.

Ankara laiko YPG teroristais, susijusiais su Turkijoje veikiančiais kurdų sukilėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.