JT pradės tyrimą dėl įtariamų žmogaus teisių pažeidimų Čilėje

Jungtinės Tautos ketvirtadienį pranešė, kad siųs specialiąją misiją į Čilę tirti įtariamų žmogaus teisių pažeidimų, šią Pietų Amerikos šalį krečiant pražūtingiems antivyriausybiniams protestams.

​Jungtinės Tautos ketvirtadienį pranešė, kad siųs specialiąją misiją į Čilę tirti įtariamų žmogaus teisių pažeidimų, šią Pietų Amerikos šalį krečiant pražūtingiems antivyriausybiniams protestams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Jungtinės Tautos ketvirtadienį pranešė, kad siųs specialiąją misiją į Čilę tirti įtariamų žmogaus teisių pažeidimų, šią Pietų Amerikos šalį krečiant pražūtingiems antivyriausybiniams protestams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2019, 2:43 PM

„Stebėdama krizę Čilėje nuo jos pradžios nusprendžiau organizuoti patikrinimo misiją, kad ji ištirtų visus pranešimus apie žmogaus teisių pažeidimus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JT vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet, buvusi šios šalies prezidentė.

Čilėje beveik savaitę nerimstant audringiems gatvių protestams, kuriuos išprovokavo visuomenės nepasitenkinimas vėliau atšauktu metropoliteno bilietų kainų pakėlimu, jau žuvo 18 žmonių, įskaitant ketverių metų vaiką.

Neramumai – plėšikavimas, padeginėjimai ir susirėmimai su gatvėse dislokuotomis saugumo pajėgomis – yra didžiausi Čilėje per visą jos demokratijos laikotarpį po Augusto Pinocheto karinės diktatūros 1973–1990 metais.

Prezidento Sebastiano Pinera įvestos priemonės neramumams numalšinti nebuvo veiksmingos.

Sostinėje Santjage ir kituose miestuose trečiadienį tūkstančiai žmonių dalyvavo visuotiniame streike. Policija panaudojo vandens patrankas demonstrantams išvaikyti.

Penktadienį streikas turėtų tęstis.

Pirmadienį M. Bachelet pareiškė, kad yra „giliai sujaudinta ir nuliūdinta matydama smurtą, destrukciją, mirtis ir sužeidimus Čilėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.