JAV nutrauks reguliarius skrydžius į visus Kubos miestus, išskyrus Havaną

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijai didinant spaudimą Kubos vyriausybei dėl toliau vykdomų represijų prieš Kubos žmones ir jos paramos Venesuelos prezidentui Nicolasui Madurui, JAV paskelbė nutrauksiančios visus reguliarius skrydžius į Kubą, išskyrus jos sostinę Havaną. 

  JAV paskelbė nutrauksiančios visus reguliarius skrydžius į Kubą, išskyrus jos sostinę Havaną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
  JAV paskelbė nutrauksiančios visus reguliarius skrydžius į Kubą, išskyrus jos sostinę Havaną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2019, 9:44 AM, atnaujinta Oct 26, 2019, 9:45 AM

JAV transporto departamentas paskelbė, kad reguliarūs skrydžiai bus draudžiami nuo gruodžio 10 dienos ir paveiks devynis oro uostus Kuboje. 

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo laiške transporto sekretorei Elaine Chao nurodė, kad skrydžiai nutraukiami neribotam laikui, nes Kuba tebevykdo represijas prieš savo žmones ir remia Venesuelos prezidentą N. Madurą. D. Trumpo administracija kaltina Kubą padedant ir kurstant Venesuelą. 

Pasak JAV valstybės departamento, draudimas apima devynis oro uostus Kuboje. Valstybės departamento pranešime nurodoma, kad JAV oro vežėjai turi 45 dienas „nutraukti visas reguliarias oro susisiekimo paslaugas tarp JAV ir visų oro uostų Kuboje, išskyrus Chosė Marčio tarptautinį oro uostą“. 

Oro transporto bendrovės „American Airlines“, „Delta“ ir „JetBlue“ turės nutraukti reguliarius skrydžius į antrą didžiausią miestą Kuboje – Kubos Santjagą, taip pat Kamagvėjų ir Varaderą. 

Draudimas neturės įtakos užsakomiesiems skrydžiams. 

D. Trumpo politika Kubos atžvilgiu gerokai skiriasi nuo jo pirmtako Baracko Obamos politikos. Prezidentaujant B. Obamai, imtasi veiksmų dvišaliams santykiams ir verslo ryšiams normalizuoti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.