Dviejuose sunkvežimiuose Belgijoje rasta 20 migrantų

Dviejuose sunkvežimiuose Belgijoje šeštadienį buvo rasta 20 migrantų, pranešė vietos prokurorai ir pridūrė, jog visi žmonės yra geros sveikatos būklės.

 Migrantai rasti sunkvežimyje.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Migrantai rasti sunkvežimyje.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2019, 10:16 AM

Viename sunkvežimyje Sint Treideno mieste, esančiame už 65 kilometrų į rytus nuo Briuselio, buvo aptikta vienuolika afrikiečių vyrų, moterų ir vaikų, daugiausia iš Eritrėjos, pareiškė Limburgo provincijos prokuratūra.

Į Jungtinę Karalystę važiavęs sunkvežimis dėl mechaninio gedimo sustojo remontui viename automobilių servise, kur ir buvo rasti migrantai.

Tuo tarpu policija taip pat rado devynis sunkvežimyje paslėptus vyrus Briugėje, šiaurės vakarų Belgijoje. Šis sunkvežimis važiavo į Zebriugės uostą.

Šie vyrai, kurie pareiškė esantys Irako piliečiai, taip pat buvo geros sveikatos, pareiškė Vakarų Flandrijos provincijos prokuratūros atstovas, kurį cituoja naujienų agentūra „Belga“.

Belgija dėl savo artumo Jungtinei Karalystei yra dažnai naudojama kaip vienas iš migrantų ir kontrabandos gabenimo tinklų maršrutų.

Šią savaitę viename sunkvežimyje netoli Londono buvo rasti 39 negyvi žmonės. Refrižeratorius į Didžiąją Britaniją keltu atplaukė iš Zebriugės.

Didžiosios Britanijos policijai tiriant šią bylą, buvo areštuoti penki įtariamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.