Vokietija kritikuoja JAV pasitraukimą iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo

Oficialus JAV pasitraukimas iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo yra žingsnis atgal, teigia Vokietijos plėtros ministras Gerdas Muelleris.

 ​Oficialus JAV pasitraukimas iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo yra žingsnis atgal, teigia Vokietijos plėtros ministras Gerdas Muelleris.<br>imago images/Scanpix nuotr.
 ​Oficialus JAV pasitraukimas iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo yra žingsnis atgal, teigia Vokietijos plėtros ministras Gerdas Muelleris.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 11:40 AM

„Pramoninėms šalims, kurios labiausiai prisideda prie klimato kaitos, tenka ypatinga atsakomybė ir jos privalo būti pavyzdžiu kitiems“, – sakė G. Muelleris ir pridūrė, kad teigiama yra bent tai, kad daugybė JAV valstijų, miestų, bendruomenių ir kompanijų toliau siekia šio susitarimo tikslų. Vis dėlto Vokietijos ministras įspėjo, kad viso pasaulio šalys apskritai daro pernelyg lėtą pažangą.

Kinija yra daugiausiai pasaulyje anglies dioksido išmetanti šalis, o po jos eina JAV, ir JAV išmetamas anglies dioksidas sudaro 14 proc. viso pasaulyje išmetamo anglies dioksido kiekio.

JAV vyriausybė pirmadienį oficialiai pranešė Jungtinėms Tautoms (JT) apie pasitraukimą iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo. Klimato kaitos skeptikas JAV prezidentas Donaldas Trumpas apie šiuos planus paskelbė jau daugiau kaip prieš dvejus metus, tačiau dabar padarė tai oficialiai.

Paryžiaus klimato kaitos susitarimas įsigaliojo lygiai prieš trejus metus – 2016-ųjų lapkričio 4 dieną. Susitarimo tikslas yra klimato šilimą apriboti iki mažiau nei 2 laipsnių, lyginant su priešindustriniu laikotarpiu. Susitarimą pasirašė 195 valstybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.