D. Trumpui suduotas skaudus smūgis – demokratai skelbė apie pergalę Kentukio ir Virdžinijos rinkimuose

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo atstovaujami respublikonai antradienį patyrė skaudų pralaimėjimą. Prognozuojama, kad demokratų kandidatai laimėjo rinkimus dviejose valstijose, o šis rezultatas atspindi ir galimas tendencijas 2020 metų prezidento rinkimuose.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo atstovaujami respublikonai antradienį patyrė skaudų pralaimėjimą. Prognozuojama, kad demokratų kandidatai laimėjo rinkimus dviejose valstijose, o šis rezultatas atspindi ir galimas tendencijas 2020 metų prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo atstovaujami respublikonai antradienį patyrė skaudų pralaimėjimą. Prognozuojama, kad demokratų kandidatai laimėjo rinkimus dviejose valstijose, o šis rezultatas atspindi ir galimas tendencijas 2020 metų prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2019, 12:03 PM

Kentukyje respublikonų gubernatorių Mattą Beviną aplenkė jo oponentas, demokratų atstovas Andy'is Beshearas. Suskaičiavus visus balsus, valstijoje, kur yra daugiau respublikonų šalininkų, jis laimėjo vos mažiau nei puse procentinių punktų.

Dar vienas smūgis D. Trumpui – Virdžinijoje jis prarado abiejų valstijos parlamento rūmų kontrolę, teigė JAV žiniasklaidos atstovai.

„Pavedėme generaliniam prokurorui A. Beshearui tapti išrinktuoju Kentukio gubernatoriumi“, – CNN transliacijos metu sakė Alison Lundergan Grimes.

Jei M. Bevino pralaimėjimas būtų patvirtintas, konservatoriams šioje pietinėje valstijoje, kur D. Trumpas 2016 metais laimėjo 30 procentinių punktų persvara, tai reikštų smūgį į paširdžius.

Virdžinijoje demokratai dabar užims visas svarbias valstybines pareigas ir valdys valstijos asamblėją, tokio valdžios konsolidavimo valstijoje nebuvo nuo 1990-ųjų.

Demokratų lyderiai antradienio rinkimų eigą apibūdino kaip didelį pasisekimą partijai, kitais metais besiruošiančiai grumtis prezidento rinkimuose.

„Dėl šio svarbaus laimėjimo, D. Trumpo ir kitų respublikonų nugaromis turėtų nueiti pagaugai“, – pareiškime teigė Demokratų nacionalinio komiteto pirmininkas Tomas Perezas.

„Demokratai konkuruoja kiekvienuose rinkimuose, kiekvienoje valstijoje, vadovaujasi mūsų vertybėmis ir į balsavimo kabiną nukreipia neregėtą energiją – taip laimėjome šį vakarą, taip nugalėsime D. Trumpą“ 2020 m.

Antradienį taip pat buvo varžomasi dėl Misisipės gubernatoriaus posto, JAV žiniasklaida skelbė, kad pastaruosiuose laimėjo respublikonų kandidatas Tate'as Reeves'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.