M. Morawieckis: tęsime teismų sistemos reformas

Lenkija tęs teismų sistemos reformas, tačiau taip pat atsižvelgs į Europos Sąjungos nuomonę, pareiškė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.

​Lenkija tęs teismų sistemos reformas, tačiau taip pat atsižvelgs į Europos Sąjungos nuomonę, pareiškė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Lenkija tęs teismų sistemos reformas, tačiau taip pat atsižvelgs į Europos Sąjungos nuomonę, pareiškė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-06 14:02

„Lenkijos teismams vis dar reikia giluminių reformų. Tęsime šias reformas taip, kad jos būtų suprantamos mūsų partneriams ES, tačiau svarbiausia – galų gale padaryti mūsų teismus efektyvesnius“, – interviu Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė M. Morawieckis.

Šalyje pastaraisiais metais netyla diskusijos dėl to, kad valdančioji „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partija kėsinasi į teismų nepriklausomybę. Briuselis dėl teismų reformų taip pat griežtai prieštarauja Varšuvai.

Kelios PiS inicijuotos teismų reformos jau buvo apskųstos Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (ESTT). Antradienį teismas nusprendė, kad žemesnio rango teisėjų pensinio amžiaus ankstinimas prieštarauja ES įstatymams.

M. Morawieckio teigimu, Lenkija kruopščiai išanalizuos ESTT sprendimą. Tiesa, pabrėžė premjeras, teismas esą užginčijo įstatymą, kuris jau nebegalioja, nes prieš metus buvo pakeistas.

PiS nariai ilgą laiką kritikavo Lenkijos teismų sistemą, kurią jie vadino neefektyviu ir korumpuotu šalies sovietinės praeities reliktu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.