Kinija ragina griežtinti saugumo įstatymus, kad baigtųsi neramumai Honkonge

Kinija pareiškė, kad griežtų saugumo įstatymų stygius Honkonge yra pagrindinė priežastis, kodėl jau kelis mėnesius čia vyksta smurtingos demonstracijos, ir pridūrė, kad tokių įstatymų priėmimas yra „skubi užduotis“.

 Kinija pareiškė, kad griežtų saugumo įstatymų stygius Honkonge yra pagrindinė priežastis, kodėl jau kelis mėnesius čia vyksta smurtingos demonstracijos, ir pridūrė, kad tokių įstatymų priėmimas yra „skubi užduotis“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kinija pareiškė, kad griežtų saugumo įstatymų stygius Honkonge yra pagrindinė priežastis, kodėl jau kelis mėnesius čia vyksta smurtingos demonstracijos, ir pridūrė, kad tokių įstatymų priėmimas yra „skubi užduotis“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2019, 11:34 AM

Raginimas, kuris neabejotinai dar labiau supykdys policijos veiksmus kritikuojančius protestuotojus, nuskambėjo per ilgą pareiškimą, kurį vėlų šeštadienio vakarą išplatino Honkongą prižiūrinčio Kinijos vyriausybės departamento vadovas.

Honkongo ir Makao reikalų biuro direktorius Zhang Xiaomingas pripažino, kad pusiau autonominiame mieste valdymą reikia gerinti, ir pridūrė, kad prie neramumų prisidėjo didelės būsto kainos ir augantis pajamų skirtumas.

Zhang Xiaomingas taip pat pasisakė už „tvirtesnę ranką“ ir pareiškė, kad būtina priimti įstatymų, kuriais būtų uždrausta ardomoji veikla ir užkirstas kelias kitiems iššūkiams Kinijos centrinės vyriausybės kontrolei. Jo teigimu, Honkongo vadovė Carrie Lam ir parlamentas privalo būti Pekinui ištikimi „patriotai“.

Pekino kontroliuojame Honkonge 2003 metais jau mėginta priimti griežtesnių saugumo įstatymų, tačiau tai sukėlė didelio masto protestus, todėl planų buvo atsisakyta.

Tokių įstatymų nebuvimas „yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl suintensyvėjo vietos radikalių separatistinių jėgų veikla“, pareiškė Zhang Xiaomingas.

Neabejojama, kad jo pareiškimas sulauks didžiulio Honkongo protestuotojų pasipiktinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.