Lenkijoje dėl planuotų atakų prieš musulmonus sulaikyti du asmenys

Lenkijoje buvo sulaikyti du „ekstremistinės grupuotės“ nariai, įtariami planavę sprogdinimus ir ginkluotas atakas prieš musulmonus, trečiadienį pranešė saugumo tarnybos.

 ​Lenkijoje buvo sulaikyti du „ekstremistinės grupuotės“ nariai, įtariami planavę sprogdinimus ir ginkluotas atakas prieš musulmonus, trečiadienį pranešė saugumo tarnybos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Lenkijoje buvo sulaikyti du „ekstremistinės grupuotės“ nariai, įtariami planavę sprogdinimus ir ginkluotas atakas prieš musulmonus, trečiadienį pranešė saugumo tarnybos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-13 16:49

Pareigūnai šiuos asmenis sulaikė sostinėje Varšuvoje ir šiaurės vakariniame Ščecino mieste, naujienų agentūrai AFP sakė šalies vidaus saugumo tarnybos (ABW) atstovas Stanislawas Zarynas.

Pareigūnai apieškoję įvairias vietas šalies centrinėje, pietinėjė ir šiaurės vakarinėje dalyje, konfiskavo chemikalų, iš kurių galėjo būti pagaminta daug sprogmenų.

ABW vykdė žvalgybą ir rinko informaciją „dėl ekstremistinės grupuotės, kurios tikslas buvo terorizuoti“ musulmonus Lenkijoje, sakoma ABW pranešime.

„Tai buvo du pirmieji šios grupuotės narių areštai; ji rengė smurto aktus Lenkijoje“, – teigė S. Zarynas.

Pareigūnas nenurodė, kokia grupuotė planavo atakas, taip pat neatskleidė jų planų detalių, bet paminėjo, kad ją įkvėpė dešiniojo sparno ekstremistų Norvegijoje ir Naujojoje Zelandijoje surengti išpuoliai.

2011 metų liepą Norvegijoje Andersas Behringas Breivikas per dvigubą ataką nužudė iš viso 77 žmones.

Šių metų kovą dviejose Naujosios Zelandijos mečetėse 51 gyvybę nusinešusius išpuolius surengė australas Brentonas Tarrantas.

Daugiausia katalikiškoje Lenkijoje, turinčioje 38 mln. gyventojų, yra apie 20 tūkst. musulmonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?