Popiežius Pranciškus pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą

Popiežius Pranciškus trečiadienį pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą, didėjant susirūpinimui dėl šio reiškinio Europoje.

Popiežius Pranciškus trečiadienį pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą, didėjant susirūpinimui dėl šio reiškinio Europoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Popiežius Pranciškus trečiadienį pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą, didėjant susirūpinimui dėl šio reiškinio Europoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 3:10 PM

„Žydų tautybės žmonės daug iškentėjo per visą istoriją. Visi mes buvome įsitikinę, kad tai baigėsi, bet šiandien pastebime, kad šen bei ten atgimsta žydų persekiojimas. Broliai ir seserys, tai nėra žmogiška nei krikščioniška. Žydai yra mūsų broliai ir jie neturi būti persekiojami, ar supratote?“, – per savaitinę audienciją Šv. Petro aikštėje sakė popiežius Pranciškus ir priminė Holokausto žiaurumus.

Susirūpinimą Europoje ir kitose pasaulio vietose kelia stiprėjantis antisemitizmas, ypač Italijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose ir Belgijoje.

Šių metų spalį Vokietijos Halės mieste vyras surengė šaudynes prie sinagogos ir pražudė du žmones. Pernai kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekstremistas surengė šaudynes Pitsburgo (JAV) sinagogoje, per kurias žuvo 11 žmonių. Pastaraisiais metais būta ir daugiau išpuolių prieš žydus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.