ES kviečia Honkongo konflikto šalis dialogui

Europos Sąjunga įdėmiai stebi padėtį Honkonge, kurį krečia protestuotojų ir policijos susirėmimai, penktadienį pareiškė Bendrijos užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini atstovė Maja Kocijančič.

​Europos Sąjunga įdėmiai stebi padėtį Honkonge, kurį krečia protestuotojų ir policijos susirėmimai, penktadienį pareiškė Bendrijos užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini atstovė Maja Kocijančič.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Europos Sąjunga įdėmiai stebi padėtį Honkonge, kurį krečia protestuotojų ir policijos susirėmimai, penktadienį pareiškė Bendrijos užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini atstovė Maja Kocijančič.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 4:00 PM

„Aišku, kad abi šalys naudoja labai grubų smurtą, ir tai neleistina. Būtina pradėti nuoširdų dialogą, o šalims įsipareigoti siekti susitaikymo. Tai taptų pagrindu patikimam [konflikto] sprendiniui“, – sakė ji per spaudos konferenciją Briuselyje.

M. Kocijančič taip pat pažymėjo, jog turi būti gerbiamos žodžio ir susirinkimų laisvės.

F. Mogherini atstovė išreiškė viltį, kad dėl smurto Honkonge bus atliktas nuodugnus tyrimas – tiek dėl jėgos panaudojimo, tiek dėl protestų priežasčių.

„Kalbant apie vietos rinkimus Honkonge, būtina padvigubinti pastangas, kad jie įvyktų, kaip numatyta, nes tai pasiųstų aiškų signalą dėl demokratinių teisių įgyvendinimo“, – sakė M. Kocijančič.

Ji pabrėžė, kad plačios autonomijos išlaikymas yra vienas esminių veiksnių Honkongo klestėjimui ir jos piliečių gerovei.

Paprašyta pakomentuoti Kinijos prezidento Xi Jinpingo ketvirtadienio pareiškimą, kad „neteisėti smurtiniai veiksmai [Honkonge]... kelia grėsmę „vienos šalies, dviejų sistemų“ principui“, M. Kocijančič sakė, kad Briuselis „palaiko reguliarius kontaktus su partneriais, tarp jų Kinija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.