Bolivijoje per protestus žuvo penki E. Moraleso šalininkai

Penki nuversto prezidento Evo Moraleso šalininkai penktadienį žuvo protestuotojų susirėmimuose su Bolivijos saugumo pajėgomis, pranešė AFP žurnalistas, ligoninėje matęs žuvusiųjų kūnus.

Penki nuversto prezidento Evo Moraleso šalininkai penktadienį žuvo protestuotojų susirėmimuose su Bolivijos saugumo pajėgomis, pranešė AFP žurnalistas, ligoninėje matęs žuvusiųjų kūnus.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Penki nuversto prezidento Evo Moraleso šalininkai penktadienį žuvo protestuotojų susirėmimuose su Bolivijos saugumo pajėgomis, pranešė AFP žurnalistas, ligoninėje matęs žuvusiųjų kūnus.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2019, 10:52 AM

Patys pareigūnai nepranešė apie protesto metu žuvusius žmones, tik paskelbė, kad buvo suimta 100 žmonių. Žiniasklaidoje buvo rašoma, kad iš viso žuvo 8 žmonės.

Susirėmimai kilo Kočabambos miesto priemiesčiuose, kur tūkstančiai kokos gamintojų mėgino prisijungti prie protesto, nukreipto prieš laikinąja prezidente pasiskelbusią Jeanine Anez.

Protestuotojai su savimi nešėsi „ginklus, Molotovo kokteilius, namų darbo bazukas ir sprogstamuosius įtaisus“, sakė Kočabambos policijos vadas pulkininkas Jamie Zurita.

„Jie naudojo dinamitą ir kitas mirtinas priemones, kaip šautuvą „Mauser 765“. Nei ginkluotosios pajėgos, nei policija tokių ginklų neturi, tad esu susirūpinęs“, – sakė jis.

Minias naktį išvaikė riaušių policija, kariuomenė ir sraigtasparnis.

E. Moralesas atsistatydino iš prezidento posto ir pabėgo į Meksiką, praradęs Bolivijos saugumo pajėgų paramą po kelias savaites trukusių protestų dėl jo perrinkimo prezidento rinkimuose.

Kartu su penktadienį žuvusiais penkiais protestuotojais aukų skaičius išaugo iki 15, o sužeistųjų skaičius siekia 400.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.