V. Zelenskis: dialogas su Rusija bus pradėtas Normandijos formato viršūnių susitikime

Estijoje viešintis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo šalies santykius su Rusija vertina kaip labai sudėtingus.

 ​Estijoje viešintis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo šalies santykius su Rusija vertina kaip labai sudėtingus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Estijoje viešintis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo šalies santykius su Rusija vertina kaip labai sudėtingus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 1:43 PM

„Su Rusija mūsų situacija labai sudėtinga“, – bendroje spaudos konferencijoje su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid sakė V. Zelenskis.

„Pradėjome dialogą su Rusija, – teigė prezidentas. – Tiesa sakant, jis bus pradėtas keturių lyderių Normandijos susitikime.“

V. Zelenskis taip pat paminėjo vizito Estijoje išvakarėse įvykusi jo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino pokalbį telefonu.

„Mes aptarėme tai, kad baigiasi metai ir turime susitarti dėl naujos ilgalaikės dujų sutarties pasirašymo. Mums tai yra prioritetas. Tai būtina ir dėl visos Europos energetinio saugumo“, – tvirtino V. Zelenskis.

Normandijos formato viršūnių susitikimas vyks gruodžio 9 d. Paryžiuje. Susitikime dalyvaus V. Zelenskis, V. Putinas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Pastarąjį kartą Normandijos formato viršūnių susitikimas vyko 2016 metais Berlyne.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais. Netrukus po Rusijos įvykdytos aneksijos Rytų Ukrainoje kilo karinis konfliktas. Ukrainos vyriausybės pajėgos nuo 2014 metų balandžio kovoja su Rusijos remiamais separatistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.