Žengė ryžtingą žingsnį – įvedė klimato kaitos pamokas

Italijos mokiniai turės naują privalomą dalyką – klimato kaitos pamokas. Nuo kitų metų švietimo įstaigose bus mokomasi apie ekologiją, aplinkos tausojimą ir žmonijos veiklos poveikį aplinkai.

 Italijos mokiniai turės naują privalomą dalyką – klimato kaitos pamokas. Nuo kitų metų švietimo įstaigose bus mokomasi apie ekologiją, aplinkos tausojimą ir žmonijos veiklos poveikį aplinkai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
 Italijos mokiniai turės naują privalomą dalyką – klimato kaitos pamokas. Nuo kitų metų švietimo įstaigose bus mokomasi apie ekologiją, aplinkos tausojimą ir žmonijos veiklos poveikį aplinkai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 6:59 AM

Italija siekia tapti pasaulio lydere kovojant su klimato kaita, todėl sugalvota ir nauja iniciatyva švietimo sistemoje.

Pagarba gamtai ir siekis ją tausoti bus diegiamas jau mokyklos suole.

Šių dalykų vidurinėse mokyklose bus mokomasi nuo pirmos iki paskutinės klasės.

Šalies švietimo ministras Lorenzo Fioramonti, priklausantis judėjimui Penkių žvaigždučių judėjimui, teigia, kad per metus vaikų ugdymo programoje 33 valandas sudarys pamokos apie klimato kaitą.

Švietimo ministro spaudos atstovas Vincenzo Cramarossa įsitikinęs: „Ateities karta privalo būti pasirengusi klimato kaitos pavojams.“

Be to, pasak jo, į tokius tradicinius dalykus kaip geografija, matematika ir fizika irgi bus įtraukta daugiau temų, susijusių su tvarumu.

„Visa ministerija keičiama iš pamatų, kad paverstų klimato kaitą ir tvarų gyvenimo būdą švietimo sistemos centru, – aiškino L.Fioramonti. – Aš noriu, kad Italijos švietimo sistema svarbiausią vietą skirtų aplinkai ir visuomenei. Tai būtų visų dalykų, kurių mūsų vaikai mokosi mokykloje, branduolys.“

Beje, Italijos švietimo ministras – didelis švedės klimato kaitos aktyvistės Gretos Thunberg gerbėjas.

Šių mokslo metų pradžioje L.Fioramonti sakė, kad moksleiviai, norintys dalyvauti jaunimo judėjimo „Fridays for Future“ protestuose prieš klimato kaitą, bus atleidžiami nuo pamokų.

Parengta pagal „The Local“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?