Išplitus mirtinam virusui – dar nematytas veiksmas: laikinai uždaroma visa valstybė, skelbiama parengtis

Samoa ketvirtadienį buvo dviem dienoms visiškai uždaryta beprecedentei masinei vakcinacijai, kuria siekiama suvaldyti tymų epidemiją, šioje Ramiojo vandenyno salų valstybėje nusinešusią dešimčių vaikų gyvybes.

 Pareigūnai planuoja kaimuose ir miestuose eiti nuo durų prie durų ir privalomai skiepyti žmones raudonomis vėliavomis pažymėtuose namuose.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Pareigūnai planuoja kaimuose ir miestuose eiti nuo durų prie durų ir privalomai skiepyti žmones raudonomis vėliavomis pažymėtuose namuose.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-05 08:11

Mirusių pacientų skaičiui padidėjus iki 62, pareigūnai nurodė uždaryti visas kompanijas ir ne pirmo būtinumo paslaugas teikiančias valstybines įstaigas, nutraukė susisiekimą tarp salų keltais ir nurodė žmonėms niekur nevažiuoti automobiliais.

Gyventojams patarta paisyti nuo aušros iki Saulės laidos galiojančios komendanto valandos, likti namie ir iškelti raudoną vėliavą, jei jų namuose dar yra nepaskiepytų asmenų.

Šimtai vakcinavimo komandų, įskaitant šiai operacijai pasitelktus valstybės tarnautojus, anksti ryte pasklido po visą 200 tūkst. gyventojų turinčią šalį.

Pareigūnai planuoja kaimuose ir miestuose eiti nuo durų prie durų ir privalomai skiepyti žmones raudonomis vėliavomis pažymėtuose namuose.

„Visur labai, labai tylu. Girdžiu tik kelis lojančius šunis. Gatvės tuščios“, – naujienų agentūrai AFP sakė Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) vadovas Ramiojo vandenyno saloms Sheldonas Yettas.

Privalomo skiepijimo operacija vykdoma pasinaudojant dėl šios epidemijos paskelbtos nepaprastosios padėties galiomis. Tai bandymas stabdyti nuo spalio vidurio vis greitėjantį tymų plitimą.

„Esu ir anksčiau matęs masinio mobilizavimo kampanijų, bet ne visoje šalyje, kaip čia, – sakė Sh. Yettas. – Štai ką dabar darome. Visa šalis skiepijama.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.