G. Thunberg: svarbi kiekviena laipsnio dalelė

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg Pasaulio klimato konferencijoje Madride griežtai kritikavo pasiturinčių šalių vyriausybes dėl jų neveiklumo kovojant su klimato kaita.

 ​Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg Pasaulio klimato konferencijoje Madride griežtai kritikavo pasiturinčių šalių vyriausybes dėl jų neveiklumo kovojant su klimato kaita.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg Pasaulio klimato konferencijoje Madride griežtai kritikavo pasiturinčių šalių vyriausybes dėl jų neveiklumo kovojant su klimato kaita.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 12:58 PM

Savo kalboje, pagrįstoje moksliniais duomenimis apie CO2 emisijas ir klimato šilimą, 16-metė pateikė faktus dėl padarinių, jei nebus pasiekti Paryžiaus susitarimo tikslai – klimato šilimą apriboti iki 1,5 laipsnio. „Svarbi kiekviena laipsnio dalelė“, – pabrėžė G. Thunberg, aidint plojimams.

Ji griežtai kritikavo, kad derybos Madride vyksta taip vangiai. „Visiškai nėra skubos jausmo“, – priekaištavo aktyvistė politikams.

Tikrasis pavojus, pabrėžė G. Thunberg, yra ne už krizę atsakingų vyriausybių ir įmonių neveiklumas, „o faktas, kad politikai ir koncernų vadovai dedasi kažką darantys“.

Po trijų savaičių prasidėsiantis naujas dešimtmetis „apibrėš mūsų ateitį“, – įspėjo G. Thunberg. Žmonėms esą dabar būtinai reikalingas vilties ženklas. „Tačiau vilties yra, aš ją mačiau – tačiau ji eina ne iš vyriausybių ir koncernų, bet iš tautos“, – kalbėjo jaunoji švedė.

G. Thunberg buvo pareiškusi, kad priešingai jos didelio dėmesio sulaukusiai kalbai Jungtinėse Tautose rugsėjį Niujorke, šį kartą ji atsisakys didelių emocijų. Prieš kovoje su klimato kaita svarbius 2020 metus ji norinti eliminuoti emocijas iš klimato debatų, „nes žmonės tada prisimena tik jas, o ne faktus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.