Prancūzijos pietuose dėl smarkių vėjų be elektros liko 220 tūkst. namų

Pietvakarių Prancūzijoje penktadienį be elektros liko mažiausiai 220 tūkst. namų dėl naktį Atlanto vandenyno pakrantės regionuose siautėjusių smarkių vėjų, kurių greitis siekdavo iki 140 km per valandą.

 ​Pietvakarių Prancūzijoje penktadienį be elektros liko mažiausiai 220 tūkst. namų dėl naktį Atlanto vandenyno pakrantės regionuose siautėjusių smarkių vėjų, kurių greitis siekdavo iki 140 km per valandą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Pietvakarių Prancūzijoje penktadienį be elektros liko mažiausiai 220 tūkst. namų dėl naktį Atlanto vandenyno pakrantės regionuose siautėjusių smarkių vėjų, kurių greitis siekdavo iki 140 km per valandą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2019, 3:28 PM

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad keturi žmonės buvo sužeisti, per audrą ant jų transporto priemonių užgriuvus medžiams, o eismas buvo beveik paralyžiuotas dėl nuvirtusių medžių ir kitų kliūčių keliuose ir magistralėse.

Elektros tinklų operatorės „Enedis“ duomenimis, vienu metu naktį be elektros liko maždaug 400 tūkst. namų, o prieš tai 14-oje šalies rajonų buvo paskelbtas aukšto lygio pavojus dėl vėjų ir potvynių.

Anot meteorologijos tarnybos „Meteo France“, penktadienį pavojinga padėtis tebesilaikė aštuoniuose departamentuose, daugiausia Oksitanijos regione, arčiau Viduržemio jūros, taip pat Korsikos saloje, kur buvo sutrikdytas susisiekimas jūra.

„Meteo France“ taip pat perspėjo, kad artimiausią parą Alpėse bus padidėjęs griūčių pavojus, ypač populiariuose Izero ir Savojos slidinėjimo kurortuose.

Nors prognozuojama, jog vėliau penktadienį vėjai aprims, „Meteo France“ nurodė, kad jie gali vėl sustiprėti savaitgalį.

Tarp banglentininkų populiariuose Bjarico ir Anglės miestuose vietos valdžios institucijos penktadienį uždarė paplūdimius, ruošdamosi prognozuojamoms pavojingoms bangoms per popietės potvynį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.