G. Thunberg nuotrauka vokiškame traukinyje sukėlė diskusijų audrą

Klimato aktyvistė Greta Thunberg tviteryje ir instagrame paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip ji sėdi ant grindų vokiškame traukinyje, apsupta gausybės krepšių.

 G.Thunberg traukiniu vyko iš Madrido.
 G.Thunberg traukiniu vyko iš Madrido.
Klimato aktyvistė G.Thunberg.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Klimato aktyvistė G.Thunberg.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šią savaitę žurnalas „Time“ G.Thunberg paskelbė Metų žmogumi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šią savaitę žurnalas „Time“ G.Thunberg paskelbė Metų žmogumi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 15, 2019, 5:02 PM, atnaujinta Dec 15, 2019, 7:54 PM

Nuotrauka internete sulaukė daugybės komentarų apie Vokietijos geležinkelių veiklą.

G. Thunberg įrašą paskelbė vėlų šeštadienio vakarą, prirašiusi komentarą: „Keliauju perpildytais traukiniais per Vokietiją. Pagaliau esu pakeliui namo!“

Kai kurie tviterio vartotojai apgailestavo, kad 16-metei švedų aktyvistei nepavyko gauti patogios vietos traukinyje tolimos kelionės iš Madrido metu, kur ji dalyvavo Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje.

Kiti tviterio vartotojai palinkėjo Gretai saugaus kelio namo po kelis mėnesius trukusių kelionių traukiniais ir laivais į įvairius klimato renginius Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

G. Thunberg atsisako skraidyti lėktuvais dėl jų keliamos taršos.

Anksčiau šią savaitę žurnalas „Time“ jaunąją aktyvistę paskelbė „Metų žmogumi“ už pastangas paraginti vyriausybes ir kitus asmenis imtis spartesnių kovos su klimato kaita veiksmų.

Vokietijos geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“, kuri anksčiau garsėjo punktualumu, pastaraisiais metais sulaukia daug kritikos dėl vėlavimų, traukinių atšaukimo paskutinę minutę ir brangių bilietų.

„Deutsche Bahn“ atsakė į paauglės įrašą, palinkėdama jai geros kelionės namo ir pridurdama, kad bendrovė „ir toliau sunkiai dirba, kad užtikrintų daugiau traukinių, susisiekimo taškų ir vietų“.

Tviteryje paskelbtoje nuotraukoje matoma G. Thunberg, žvelgianti pro langą sėdėdama ant grindų vagono gale, nugara atsirėmusi į lagaminą.

Šalia jos padėta tuščia maisto dėžutė, o šonuose matosi daugiau lagaminų ir kuprinių.

Jokių problemų“

„Mūsų traukinys iš Bazelio buvo atšauktas, taigi teko keliauti sėdint ant grindų dviem traukiniais. Už Getingeno gavau vietą“, – parašė šešiolikmetė.

„Tai, be abejo, nėra problema ir aš niekada nesakiau, kad yra. Perpildyti traukiniai yra puikus ženklas, nes tai reiškia, kad egzistuoja didelis kelionių traukiniais poreikis!“ – parašė klimato aktyvistė.

G. Thunberg kelionė per Vokietiją buvo paskutinė ilgos kelionės, prasidėjusios rugpjūtį, kai paauglė leidosi į Niujorką mažos taršos jachta, dalis.

Pernai Greta davė impulsą judėjimui visame pasaulyje, kai kiekvieną penktadienį pati viena protestuodavo prieš vyriausybės neveikimą klimato kaitos srityje.

Kadangi G. Thunberg atsisako skristi lėktuvais dėl jų keliamos taršos, per pastaruosius mėnesius ji du kartus perplaukė Atlanto vandenyną, kad galėtų pasisakyti Jungtinių Tautų viršūnių susitikime klimato klausimais Niujorke bei COP25 konferencijoje, kuri netikėtai buvo perkelta į Madridą.

Vos prieš kelias dienas klimato aktyvistę tviteryje pašiepė JAV prezidentas Donaldas Trampas.

Po to, kai žurnalas „Time“ jaunąją aktyvistę paskelbė „Metų žmogumi“, D. Trumpas pareiškė, kad ji turi „pykčio valdymo problemų“ ir patarė jai „atsipalaiduoti“.

G. Thunberg į tai atsakė pakeisdama įrašą tviterio paskyros įžanginėje dalyje į įrašą „šiuo metu atsipalaiduoju“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?