18-metis praliejo kraują – šaltakraujiškai išžudė brangiausius žmones

Kaimyninę Lenkiją sukrėtė kraupus nusikaltimas – tėvams uždraudus naktimis žaisti kompiuterinius žaidimus 18 metų Marcelis C. išžudė savo šeimą – motiną, tėvą, taip pat septynmetį broliuką.

 Kaimyninę Lenkiją sukrėtė kraupus nusikaltimas – tėvams uždraudus naktimis žaisti kompiuterinius žaidimus 18 metų Marcelis C. išžudė savo šeimą – motiną, tėvą, taip pat septynmetį broliuką.<br>123rf.com nuotr.
 Kaimyninę Lenkiją sukrėtė kraupus nusikaltimas – tėvams uždraudus naktimis žaisti kompiuterinius žaidimus 18 metų Marcelis C. išžudė savo šeimą – motiną, tėvą, taip pat septynmetį broliuką.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“ , Varšuva

Dec 17, 2019, 10:07 AM

Šeimos skerdynės buvo įvykdytos Čekijos pasienyje esančiame Zombkovicų miestelyje, kuris iki 1946 m. vadinosi Frankenšteinu.

Istorikai Frankenšteiną dažniausiai mini dėl 1606 metais įvykdytų susidorojimu su kapinių duobkasiais. Pastarieji buvo apkaltinti, kad siekdami pralobti iš laidojimo paslaugų atkasinėjo lavonus ir iš jų sukūrė specialius miltelius, kuriais masiškai marino žmones.

Iš tiesų 2 tūkst. miestelio gyventojų mirė nuo maro, tačiau žinią apie inkvizicinio teismo žiauriai kankintų Frankenšteino duobkasių prisipažinimą specialiais milteliais sėjus mirtį išplatino Vokietijos laikraščiai.

Ši istorija vėliau, kaip manoma, paskatino po Vokietiją keliavusią britę Mary Shelley parašyti romaną apie Frankenšteiną.

Dabartinis abituriento įvykdytas kraupus nusikaltimas galimai irgi taps scenarijumi knygai arba moksliniam straipsniui apie neigiamą interneto įtaką jaunų žmonių psichikai.

Dienraščio Fakt“ klausinėjami Marcelio C. bendraklasiai, mokytojai bei kaimynai papasakojo, kad vaikinas buvo tylus ir nesidomėjo mokslais, o visą laisvalaikį skyrė kompiuteriniams žaidimams.

Asmeninėje feisbuko paskyroje Marcelis C. daugiausia rašė apie tai, kokius žaidimus žaidžia ir kokį žaidimo lygmenį yra pasiekęs, o jo bičiuliai buvo beveik išimtinai internautai, tokie pat žaidimų mėgėjai.

Tardytojai išsiaiškino, kad tėvai neseniai buvo nusprendę, kad Marcelis C. turi daugiau dėmesio skirti mokslams, ir pradėjo griežtai riboti laiką kompiuteriniams žaidimams.

Vaikinas apie tai prasitarė keliems bendramoksliams ir skundėsi interneto bičiuliams keikdamas tėvus.

Tuo, kad Marcelis C. vis dėlto ryžosi nužudyti tėvus ir pirmoką brolį, patikėti negalėjo nei giminaičiai, nei kaimynai, nei draugai.

Šeima gyveno pasiturimai, tėvas buvo įkūręs pelningą transporto firmą, kurioje dirbo keli šimtai žmonių. Keleriais metais vyresnis brolis, studijuojantis kitame mieste, sukrėstas.

Vaikinas žudynes surengė naktį, kai tėvai ir broliukas miegojo. Vėliau jis išvartė daiktus namuose inscenizuodamas apiplėšimą.

Po to jis sode sudegino savo kruvinus drabužius, o jų liekanas bei kirvį užkasė. Užkasė ir tėvų spintoje rastus 10 tūkst. zlotų, už kuriuos vėliau planavo pakeliauti po Europą.

Po visko vaikinas užlipo ant namo stogo ir paskambinęs į policiją pranešė, kad į namą įsiveržė kaukėti plėšikai. Atvykusiems pareigūnams Marcelis C. melavo, bet patyrusiems tardytojams pastebėjus įvairių pasakojimo neatitikimų prisipažino pats visus nužudęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.