Kinijos užsienio reikalų ministras: Europa – Kinijos diplomatijos prioritetas

Kinijos teikia pirmenybę savo santykiams su Europa, pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Wang Yi, pabrėždamas Pekino bandymus sumažinti priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų po daugiau nei metus trukusio prekybos karo, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

 ​Kinijos teikia pirmenybę savo santykiams su Europa, pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Wang Yi, pabrėždamas Pekino bandymus sumažinti priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų po daugiau nei metus trukusio prekybos karo, rašo naujienų agentūra „Reuters“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Kinijos teikia pirmenybę savo santykiams su Europa, pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Wang Yi, pabrėždamas Pekino bandymus sumažinti priklausomybę nuo Jungtinių Valstijų po daugiau nei metus trukusio prekybos karo, rašo naujienų agentūra „Reuters“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 9:54 AM

„Į Europą mes žiūrime kaip į svarbią partnerę ir mūsų diplomatijos darbotvarkės prioritetą“, – lankydamasis Europoje sakė Kinijos kancleris, einantis ir užsienio reikalų ministro pareigas Wang Yi, skelbia Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Kinija didina pastangas stiprinti ryšius su ES, Rusija ir Japonija, nes prekybiniai ir politiniai santykiai su Jungtinėmis Valstijomis subjuro.

Wangas Yi situaciją komentavo vizito Europoje metu, kur jis dalyvavo ir Azijos ir Europos užsienio reikalų ministrų susitikime Ispanijoje, praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Pekinas ir Vašingtonas sutarė dėl pirminės prekybos sutarties.

Pagal pirminę prekybos sutartį JAV atšaukė naujų muitų įvedimą 156 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms, kurie turėjo įsigalioti sekmadienį. Nors JAV pareigūnai gyrė susitarimą, Pekinas į jį žiūrėjo atsargiau, pabrėždamas, kad prekybos konfliktas vis dar nėra išspręstas.

Kalbėdamas analitiniame centre Briuselyje, Wang Yi patikino, kad Kinija nėra ekonominė ES konkurentė ir neturėtų būti tokia laikoma.

„Iš tikrųjų, bet kuris šalto proto žmogus objektyviai žiūri ir mato, kad tiek Kinijai, tiek ir ES bendradarbiavimas gerokai naudingesnis nei konkurencija, o mūsų sutarimas kur kas gilesnis nei skirtumai. Esame partneriai, o ne konkurentai“, – Briuselyje sakė Wang Yi.

Užsienio reikalų ministrų susitikime Ispanijoje Wang Yi tvirtino, kad Kinija prieštarauja „technologijų blokadai ir skaitmeninei hegemonijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.