Nelaimes šaukiasi patys: per kelis incidentus žuvo jau 37 angliakasiai

Incidentai Kinijos kasyklose nesiliauna. Per sprogimą vienoje anglių kasyklų Pietvakarių Kinijoje žuvo mažiausiai 14 darbininkų, o dar du liko įkalinti po žeme. Tokios tragedijos pasidarė itin dažnos.

Kinija pastaraisiais metais smarkiai pagerino saugumą pramonės srityje, tačiau incidentai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija pastaraisiais metais smarkiai pagerino saugumą pramonės srityje, tačiau incidentai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-18 08:37, atnaujinta 2020-01-27 09:19

Guidžou provincijoje esančioje kasykloje kilęs sprogimas tik vienas iš daugelio incidentų. Nuo spalio mėnesio per kelias nelaimes jau žuvo 37 angliakasiai. Incidentai kyla dėl prastų saugumo sąlygų šachtose.

Sprogimas anglių kasykloje įvyko ankstyvą antradienio rytą. Septynis darbuotojus pavyko išgelbėti, 14 žuvo, o 2 likimas nėra aiškus, nes jie liko įkalinti po žeme.

Ankstesnis incidentas įvyko Sičuano provincijoje, kai kilus potvyniui žuvo 5, o po žeme įkalinti liko 13 darbininkų.

Didesnės tragedijos pavyko išvengti, nes tuo metu šachtose buvo 347 angliakasiai.

Lapkričio 25-ąją kitoje Guidžou provincijoje esančioje anglių kasykloje žuvo vienas žmogus, o prieš savaitę sprogimas vienoje Šansi provincijos kasykloje pražudė dar 15 žmonių.

Tuomet valdžios atstovai tvirtino, kad pavojus kyla kasyklose dažnai pažeidžiant saugumo reikalavimus, tad nelaimes prisišaukia jie patys.

Tiesa, Pekinas jau imasi aktyvių veiksmų, kad padidintų šachtininkų saugumą. Praėjusiais metais šachtose mirė 333 žmonės, tai yra 13 proc. mažiau aukų nei užpernai. Per 10 pirmų šių metų mėnesių Kinija iškasė 3 mlrd. tonų anglių.

Tai yra 4,5 proc. didesnis skaičius, lyginant su tokiu pat laikotarpiu 2018-aisiais. Kinija dėl vis didėjančio anglių išgavimo sulaukia ir daug kritikos, nes pasaulinis atšilimas toliau spartėja, o kinai šiuo metu yra vieni pagrindinių aplinkos teršėjų.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.