Kijeve atliktos kratos P. Porošenkai priklausančiuose pastatuose

Baudžiamąjį tyrimą vykdanti ukrainiečių teisėsauga penktadienį atliko kratas buvusiam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai priklausančiuose pastatuose Kijeve, bet pabrėžė, kad kol kas jo paties sulaikyti nesvarstoma.

Petro Porošenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Petro Porošenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Petro Porošenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Petro Porošenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 7:36 PM, atnaujinta Dec 20, 2019, 9:05 PM

Tyrėjai aiškinasi įtariamą sukčiavimą mokesčių srityje parduodant vieną fabriką praėjusiais metais ir incidentą, kai anksčiau šiemet P. Porošenkai baigus kadenciją iš prezidentūros dingo „slapta informacija“, naujienų agentūrai AFP sakė Valstybinio tyrimų biuro atstovė Anželika Ivanova.

Pasak jos, policija apieškojo sporto klubą ir P. Porošenkos partijos „Europietiškas solidarumas“ būstinę.

Šaltinis iš šios partijos AFP sakė, kad komplekse, kur įsikūrusi „Europietiško solidarumo“ būstinė, matė keliolika pareigūnų, o kai kurie iš jų buvo su balaklavomis.

„Kol kas klausimas dėl [P. Porošenkos] arešto nesvarstomas“, – teigė A. Ivanova.

54-erių verslininkas, praturtėjęs iš prekybos šokoladu, 2014–2019 metais buvo Ukrainos prezidentas.

Per balandį vykusius prezidento rinkimus P. Porošenką nugalėjo Volodymyras Zelenskis, 41-erių komikas, neturintis jokios politinės patirties ir žadėjęs susidoroti su korupcija Ukrainoje.

Prezidentaudamas P. Porošenka užmezgė artimus santykius su Vakarais. Dabar jis yra Aukščiausiosios Rados, kur dominuoja valdančiosios V. Zelenskio partijos atstovai, narys.

P. Porošenka figūruoja keliolikoje baudžiamųjų tyrimų, kuriuos pradėjo Valstybinis tyrimų biuras. Mažiausiai vienas iš jų susijęs su įtariamu piktnaudžiavimu įgaliojimais paskiriant teisėjus.

Tie tyrimai pradėti po to, kai į teisėsaugą kreipėsi buvęs aukšto rango pareigūnas Andrijus Portnovas, P. Porošenkai prezidentaujant gyvenęs Rusijoje ir Austrijoje.

A. Portnovas yra artimas Andrijaus Bohdano, V. Zelenskio administracijos vadovo, draugas. A. Portnovas dirbo prorusiško Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus, vėliau nuversto iš savo posto, administracijoje, o A. Bohdanas tuo metu dirbo šalies vyriausybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.