JAV smogė penkiems Irako šiitų kovotojų objektams Irake ir Sirijoje

JAV, reaguodamos į Irano remiamos Irake ir Sirijoje veikiančios sukarintos šiitų grupuotės „Kata'ib Hezbollah“ išpuolius, smogė penkiems jos objektams, pranešė JAV gynybos sekretoriaus padėjėjas Jonathanas Hoffmanas.

JAV smogė penkiems šiitų grupuotės „Kata'ib Hezbollah“ objektams.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV smogė penkiems šiitų grupuotės „Kata'ib Hezbollah“ objektams.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2019, 8:55 PM

„Reaguodamos į tebetęsiančius „Kata'ib Hezbollah“ išpuolius prieš operacijoje „Nepalaužiamas ryžtas“ dalyvaujančių koalicinių pajėgų bazes Irake, JAV pajėgos atliko tikslius gynybinius smūgius prieš penkis „Kata'ib Hezbollah“ objektus Irake ir Sirijoje, kurie sumažins šios grupuotės galimybes ateityje atakuoti koalicines pajėgas“, – teigiama pranešime.

Pentagonas paaiškino, kad tai – trys „Kata'ib Hezbollah“ objektai Irake ir du Sirijoje – ginklų sandėliai bei vadavietės, kuriose buvo planuojami išpuoliai prieš koalicijos pajėgas.

Pasak JAV gynybos departamento, „Kata'ib Hezbollah“ yra susijusi su Irano specialiosios paskirties padaliniu „Quds“ ir yra remiama Teherano, įskaitant ginklais.

„Iranas ir jo kontroliuojama „Kata'ib Hezbollah“ privalo atsisakyti išpuolių prieš JAV ir koalicijos pajėgas, gerbti Irako suverenitetą, kad išvengtų tolesnių JAV gynybinių priemonių“, – teigiama Pentagono pranešime.

Penktadienį per K1 karinės bazės netoli Kirkuko miesto raketų ataką vienas JAV karys žuvo, dar keli amerikiečių ir irakiečių kariai buvo sužeisti.

Vašingtonas dėl šios ir kitų atakų pastaruoju metu Irake kaltina Teherano remiamus kovotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.