Ataką Rusijoje planavęs įtariamasis yra prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“

Rusijoje pirmadienį buvo suimti du vyrai, įtariami planavę ataką Sankt Peterburge per Naujuosius metus ir prisiekę ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS).

 Ataką Rusijoje planavęs įtariamasis yra prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“.<br> AFP/„Scanpix" nuotr.
 Ataką Rusijoje planavęs įtariamasis yra prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“.<br> AFP/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2019, 3:54 PM, atnaujinta Dec 30, 2019, 8:39 PM

Saugumo tarnyba FSB savo tinklalapyje paskelbė, kad du vyrai buvo sulaikyti penktadienį gavus informacijos iš „partnerių amerikiečių“ ir kad abu įtariamieji prisipažino rengę atakas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį telefonu padėkojo JAV vadovui Donaldui Trumpui už žvalgybinę informaciją, padėjusią užkirsti kelią atakai antrajame pagal dydį Rusijos mieste.

Vietos teismų spaudos tarnyba po uždaro posėdžio Sankt Peterburge paskelbė, kad teisėjas leido suimti 22-ejų Nikitą Semionovą ir 23-ejų Georgijų Černyšovą.

Vietos naujienų portalas „Fontanka“, remdamasis šaltiniu FSB pranešė, kad tie du asmenys planavo atakas viename miesto centre įsikūrusiame prekybos centre ir katedroje, sulaukiančioje daug turistų. Be to, pranešama, kad jie siuntė IS nuotraukų, kad patvirtintų taikinius.

FSB paskelbtame vaizdo įraše matyti dviejų slaviškos išvaizdos vyrų areštas ir krata jų bute, kuriame buvo amunicijos, peilių, elektros kabelių ir juodų drabužių.

Kaip pranešė naujienų agentūros AFP fotografas, ant vieno iš pirmadienį pasirodžiusių teisme įtariamųjų veido buvo nubrozdinimų.

FSB Rusijos naujienų agentūroms pateiktame vaizdo įraše matyti vienas iš įtariamųjų, kurio veidą dengia kaukė ir kuris arabų kalba prisiekia ištikimybę IS.

Maskva ir Vašingtonas nesutaria daugeliu klausimų, bet reguliariai pabrėžia abipusį ryžtą kovoti su terorizmu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?