Lamanše sulaikyti dešimtys migrantų

Prancūzijos tarnybos pirmadienį pranešė, kad naktį buvo sulaikyti 19 migrantų, mėginusių kirsti Lamanšo sąsiaurį ir patekti į Jungtinę Karalystę po to, kai ankstyvą sekmadienį buvo išgelbėtas 31 žmogus.

 Lamanše sulaikyti dešimtys migrantų.<br> AFP/„Scanpix" nuotr.
 Lamanše sulaikyti dešimtys migrantų.<br> AFP/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2019, 3:35 PM

Šiomis operacijomis baigiasi metai, kai imigrantai iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Pietų Azijos vis dažniau ryždavosi kirsti ledinius ir audringus vandenis prie Prancūzijos šiaurinės pakrantės.

Žmogaus teisių grupės sieja šias keliones su policijos reidais, kuriais siekiama užkirsti kelią migrantų stovyklas įkūrimui Kalė ir kitose vietovėse palei Prancūzijos pakrantę.

Pasak karinio jūrų laivyno, sekmadienio vakarą buvo išgelbėti mažoje valtyje buvę 19 žmonių, įskaitant moterį ir du vaikus. Kai kuriuos migrantus, netrukus po vidurnakčio sugrąžintus į Prancūziją, ištiko hipotermija.

Anksčiau sekmadienį atliekant dvi operacijas priešaušriu buvo aptikti du laivai: vienas plukdė 11 žmonių, kitas – 20.

Praėjusį ketvirtadienį Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės pareigūnai pranešė, kad iš viso Lamanšo sąsiaurio valtyse buvo sulaikytas 71 migrantas; dalį jų teko hospitalizuoti.

Šiemet žuvo mažiausiai keturi migrantai, išvykę pavojingos kelionės per Lamanšą vienu judriausių pasaulyje laivybos kelių, pasižyminčiu stipriomis srovėmis ir lediniu vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.