Vokietijoje – išpuolis žydų kapinėse, išniekinti kapai

Vokietijoje pirmadienį sulaikyti du asmenys, įtariami žydų kapinėse nuvertę per 40 antkapių ir dalį jų apipurškę mėlynais dažais, pranešė policija.

Vokietijoje dėl žydų kapų išniekinimo sulaikyti du asmenys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietijoje dėl žydų kapų išniekinimo sulaikyti du asmenys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2019, 7:42 AM

Po spalį įvykdyto išpuolio prieš žydų sinagogą, per kurį žuvo du žmonės, kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad „kova su antisemitizmu ir visomis neapykantos formomis“ yra jos vyriausybės prioritetas. Ataka buvo surengta žydams švenčiant Jom Kipurą – atpirkimo ir apsivalymo dieną.

Pirmadienį šalia kapinių vakariniame Geilenkircheno mieste sulaikyti 21 ir 33 metų įtariamieji yra žinomi policijai, rašoma Acheno policijos išplatintame pranešime.

Policijai apie kapų išniekinimą pranešė liudininkas, matęs, kaip naktį du tamsiai apsirengę ir gobtuvus užsidėję vyrai varto antkapius ir purškia juos dažais.

Vokietijos vyriausybė lapkričio pabaigoje pažadėjo parengti teisės aktą, atversiantį kelią skirti griežtesnes bausmes už antisemitinio pobūdžio nusikaltimus.

Vokietijoje pastaraisiais metais pastebimai padaugėjo antisemitinių išpuolių. Pernai, palyginti su 2017 metais, jų skaičius išsaugo beveik 20 proc., rodo policijos duomenys. Dėl daugumos tokio pobūdžio nusikaltimų kaltinamas neonacių judėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.