R. T. Erdoganas: iš Sirijos Idlibo regiono į Turkiją juda iki 250 000 žmonių

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį pareiškė, kad iš Šiaurės vakarų Sirijos Idlibo regiono į Turkiją juda 250 000 žmonių. Jis taip pat teigė, kad Ankara siekia neleisti jiems kirsti sienos, praneša „Reuters“.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį pareiškė, kad iš Šiaurės vakarų Sirijos Idlibo regiono į Turkiją juda 250 000 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį pareiškė, kad iš Šiaurės vakarų Sirijos Idlibo regiono į Turkiją juda 250 000 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 12:30 PM

Turkija yra daugiausiai sirų pabėgėlių priėmusi šalis, šiuo metu jų yra apie 3,7 milijono. Gruodžio viduryje Rusijos ir Sirijos režimo pajėgoms sustiprinus regiono, kuris yra paskutinis Sirijos sukilėlių bastionas, bombardavimą, Ankara baiminasi naujos pabėgėlių bangos iš Idlibo, kur gyvena iki 3 milijonų sirų.

„Šiuo metu mūsų sienos link juda nuo 200 000 iki 250 000 migrantų. Pasitelkdami tam tikras priemones, bandome užkirsti jiems kelią, tačiau tai nėra lengva“, – konferencijos metu sakė R. T. Erdoganas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?