Taivane sudužus sraigtasparniui žuvo generalinio štabo viršininkas ir 7 kiti žmonės

Taivano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Shen Yi-mingas ir dar septyni kiti žmonės žuvo ketvirtadienį ryte sudužus kariuomenės sraigtasparniui, informavo Gynybos ministerija.

​Taivano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Shen Yi-mingas ir dar septyni kiti žmonės žuvo ketvirtadienį ryte sudužus kariuomenės sraigtasparniui, informavo Gynybos ministerija.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
​Taivano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Shen Yi-mingas ir dar septyni kiti žmonės žuvo ketvirtadienį ryte sudužus kariuomenės sraigtasparniui, informavo Gynybos ministerija.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 9:26 AM

Dar penki žmonės liko gyvi per iš viso 13 žmonių skraidinusio orlaivio „UH-60M Black Hawk“ avariją, įvykusią kalnuose netoli sostinės Taibėjaus.

Anksčiau valstybinė Centrinė naujienų agentūra, remdamasi šaltiniais gelbėjimo tarnybose, buvo pranešusi, kad 62 metų generolas yra tarp mažiausiai 11 išgelbėtų žmonių, bet Gynybos ministerija tos informacijos nebuvo patvirtinusi.

Ši grupė vyko aplankyti karių šiaurės rytinėje Ilano apygardoje prieš prasidedant Naujiesiems metams pagal mėnulio kalendorių.

Oro pajėgų vadas Hsiung Hou-chi sakė, kad orlaivis iš radarų ekranų dingo praėjus mažiau kaip 15 minučių po pakilimo ir kad Gynybos ministerija paskyrė komisiją šiam incidentui ištirti.

Kariškis nurodė, kad ministerija pasiuntė į įvykio vietą karių ir gelbėjimo sraigtasparnių.

„Pastarąsias kelias dienas kalnuose lijo; kalnų keliai dumblini ir labai statūs. Lenktyniaujame su laiku“, – sakė gelbėjimo operacijai vadovaujantis Chen Chung-chi.

Prezidentės Tsai Ing-wen biuras nurodė, kad valstybės vadovė atšaukė ketvirtadienį suplanuotus susitikimus, kad galėtų stebėti padėtį.

Kariuomenės vadas Shen Yi-mingas buvo atsakingas už salos gynybą nuo Kinijos, grasinančios panaudoti karinę jėgą ir susigrąžinti Taivaną, kurį laiko savo teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.