Dėl saugumo atšaukti kai kurie skrydžiai į Bagdadą

Dvi Artimųjų Rytų oro linijų bendrovės nusprendė imtis atsargumo priemonių ir penktadienį sustabdė skrydžius į Irako sostinę po to, kai per JAV raketų smūgį netoli Bagdado oro uosto žuvo Irano aukščiausio rango generolas.

„Royal Jordanian“ ir „Gulf Air“ yra kol kas vienintelės vežėjos, patvirtinusios sprendimą sustabdyti skrydžius, tačiau kitos oro linijų bendrovės teigė stebinčios situaciją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Royal Jordanian“ ir „Gulf Air“ yra kol kas vienintelės vežėjos, patvirtinusios sprendimą sustabdyti skrydžius, tačiau kitos oro linijų bendrovės teigė stebinčios situaciją.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2020, 11:38 PM

Jordanijos nacionalinė oro linijų bendrovė „Royal Jordanian“ paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad „nusprendė sustabdyti savo skrydžius tarp Amano ir Bagdado... iki tolimesnio pranešimo, atsižvelgiant į saugumo situaciją mieste ir Bagdado tarptautiniame oro uoste.“

Paprastai aviakompanija vykdo 18 skrydžių per savaitę tarp Amano ir Bagdado, sakoma pranešime ir priduriama, kad maršrutai į kitus Irako miestus nebuvo vykdomi.

Bahreino oro linijų bendrovė „Gulf Air“ taip pat sustabdė skrydžius į Bagdadą ir iš jo bei į svarbų islamo religinį centrą Nadžafą, įsikūrusį į pietus nuo sostinės, „dėl saugos ir saugumo problemų“, iki tolimesnio pranešimo, paskelbė vežėja tviteryje.

Irano sukarintų pajėgų vadas Qasemas Soleimani ir dar devyni asmenys žuvo per JAV raketų smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste penktadienį ryte.

Smūgis pasėjo baimę dėl smurto eskalavimo regione, Iranui pažadėjus „griežtą kerštą“ už Q.Soleimani žūtį.

„Royal Jordanian“ ir „Gulf Air“ yra kol kas vienintelės vežėjos, patvirtinusios sprendimą sustabdyti skrydžius, tačiau kitos oro linijų bendrovės teigė stebinčios situaciją.

„Qatar Airways“ atstovas spaudai teigė, kad oro linijų bendrovė vis dar atlieka skrydžius į Bagdadą, tačiau laikosi „atsargumo“.

„Jei įvyks kad ir nedidelių pokyčių, atšauksime skrydžius – kalbėdami apie nedidelius pokyčius turime galvoje eskalaciją“, – pridūrė bendrovės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.