Irako parlamentas nubalsavo už užsienio karių pasitraukimą iš šalies

Irako parlamentas paklausė ministro pirmininko Adilo Abdulo Mahdi rekomendacijų ir nubalsavo už užsienio pajėgų karių pasitraukimą iš šalies.

 Sekmadienį sušauktoje skubioje parlamento sesijoje, ministras pirmininkas Adilas Abdulas Mahdi teigė, kad amerikiečiai apie savo veiksmus ir vykusį oro anskrydį buvo pranešę Irako tarnyboms. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Sekmadienį sušauktoje skubioje parlamento sesijoje, ministras pirmininkas Adilas Abdulas Mahdi teigė, kad amerikiečiai apie savo veiksmus ir vykusį oro anskrydį buvo pranešę Irako tarnyboms. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2020, 4:08 PM, atnaujinta Jan 5, 2020, 4:52 PM

Šios šalies laikinasis ministras pirmininkas A. A. Mahdi prieš balsavimą reikalavo parlamentą imtis ryžtingų priemonių, pašalinant iš šalies užsienio valstybių karius.

Sekmadienį sušauktoje skubioje parlamento sesijoje, ministras pirmininkas Adilas Abdulas Mahdi teigė, kad amerikiečiai apie savo veiksmus ir vykusį oro anskrydį buvo pranešę Irako tarnyboms.

Jis tikino, kad jo vyriausybė nesuteikė leidimo Vašingtonui tęsti operacijos. „Nepaisant vidinių ir išorinių grėsmių buvimo, manome, kad karių pasitraukimas iš Irako būtų geriausias žingsnis“, – kalbėjo A. A. Mahdi.

Šiandien Irako užsienio reikalų ministerija iškvietė Jungtinių Valstijų ambasadorių Matthew Tuellerį, kad būtų pasmerkti amerikiečių antskrydžiai Irake, per kuriuos žuvo aukšto rango Irano ir Irako kariuomenės vadai bei kiti vietos kovotojai.

„Tai buvo akivaizdus Irako suvereniteto pažeidimas“, – išplatintame pareiškime nurodė ministerija ir pridūrė, kad tokie veiksmai „prieštarauja susitartoms tarptautinės koalicijos misijoms“.

Jungtinių Valstijų vadovaujama koalicija savo ruožtu pranešė „pristabdanti“ kovą su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Irake, kur vietos pajėgas apmokantys JAV kariai pastaruoju metu susidūrė su virtine raketinių atakų.

„Tai apribojo mūsų galimybes apmokyti partnerius ir remti jų operacijas prieš „Daesh“ (IS), todėl mes pristabdėme savo veiklą ir nuolat peržiūrėsime savo sprendimą“, – nurodoma koalicijos pareiškime.

Koalicija šeštadienį pranešė, kad jos pajėgos buvo apšaudytos Bagdade ir aviacijos bazėje į šiaurę nuo sostinės. Per pastaruosius du mėnesius tokių raketinių atakų skaičius jau pasiekė 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.