Iranas planuoja dar vieną žingsnį pasitraukimo iš branduolinio susitarimo link

Iranas planuoja sekmadienį žengti penktąjį žingsnį pasitraukimo iš branduolinio susitarimo link, pranešė šalies atstovas.

​Iranas planuoja sekmadienį žengti penktąjį žingsnį pasitraukimo iš branduolinio susitarimo link, pranešė šalies atstovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Iranas planuoja sekmadienį žengti penktąjį žingsnį pasitraukimo iš branduolinio susitarimo link, pranešė šalies atstovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2020, 2:19 PM, atnaujinta Jan 5, 2020, 2:39 PM

Tokių veiksmų bus imtasi reaguojant į Jungtinių Valstijų pasitraukimą iš šio susitarimo ir sankcijų atnaujinimą.

„Sprendimai dėl penktojo žingsnio jau yra priimti,.. tačiau atsižvelgiant į dabartinę situaciją, kai kurie pakeitimai bus padaryti per svarbų susitikimą šįvakar“, – kalbėdamas per televiziją sakė Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi.

„Politikos pasaulyje visi dalykai vieni kitus veikia“, – pridūrė jis.

A. Mousavi nedetalizavo, koks konkrečiai žingsnis planuojamas ir kada apie jį ketinama paskelbti.

Apie tai jis pranešė praėjus dviem dienoms po to, kai per JAV surengtą ataką žuvo aukšto rango Irano generolas Qasemas Soleimani.

Pagal 2015 metų susitarimą tarp Irano ir Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos bei JAV buvo panaikintos sankcijos Iranui mainais į jo branduolinės programos apribojimus. JAV 2018 metais pasitraukė iš susitarimo ir įvedė griežtas ekonomines sankcijas, trukdančias Iranui parduoti naftą užsienyje.

Teheranas pažadėjo „griežtai atkeršyti“ už Irano sukarintų Kudso (Jeruzalės) pajėgų vado generolo majoro Q. Soleimani nužudymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.