Europos Komisijos vadovė ragina siekti dialogo Artimuosiuose Rytuose atnaujinimo

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, jog Bendrija deda pastangas, kad Artimųjų Rytų regione būtų užmegztas politinis dialogas.

 Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, jog Bendrija deda pastangas, kad Artimųjų Rytų regione būtų užmegztas politinis dialogas.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, jog Bendrija deda pastangas, kad Artimųjų Rytų regione būtų užmegztas politinis dialogas.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2020, 12:37 PM

„Ginklų panaudojimą turi pakeisti dialogas. Privalome padaryti viską, kad diskusijos būtų atnaujintos“, – sakė U. von der Leyen trečiadienį per spaudos konferenciją Briuselyje, surengtą Europos Komisijai susirinkus į posėdį aptarti įvykius Irane, Irake, Libijoje ir visame Artimųjų Rytų regione.

Europos Komisijos vadovė sakė, kad Bendrija palaiko patikimus ryšius su daugeliu partnerių regione ir už jo ribų, ir tai gali padėti sustabdyti įtampos eskalaciją.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį informavo Europos Komisijos narius apie naujausius įvykius, su jais susijusius kontaktus ir žingsnius, kurių imtasi.

U. von der Leyen taip pat akcentavo būtinybę išsaugoti 2015 metais pasirašytą tarptautinį susitarimą dėl Irano branduolinės programos.

Branduolinė sutartis, oficialiai vadinama Bendruoju išsamių veiksmų planu (Joint Comprehensive Action Plan, JCPOA), 2018 metų gegužę pakibo ant plauko, kai Jungtinės Valstijos paskelbė apie savo pasitraukimą ir sugrąžino Iranui sankcijas.

Po įtakingo iraniečių generolo žūties per JAV antskrydį Bagdade Teheranas sekmadienį paskelbė, kad jis nebesilaikys pagal šią sutartį prisiimtų įsipareigojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.