Australiją gelbsti kaip išmano: modelis apsinuogino, iniciatyvą sugalvojo ir J. Landale'as

Ne visi herojai dėvi apsiaustus. Kai kurie iš jų nedėvi nieko. Žmonės imasi įvairiausių lėšų rinkimo būdų, kad padėtų su gaisrais kovojančiai Australijai. Viena amerikietė dėl kilnaus tikslo nusimetė rūbus.

Australijai paramą renka ir apsinuoginę modeliai ir garsūs sportininkai.<br>lrytas.lt koliažas
Australijai paramą renka ir apsinuoginę modeliai ir garsūs sportininkai.<br>lrytas.lt koliažas
Gaisrai Australijoje nesiliauna – viską kelyje naikinanti ugnis tampa vis didesniu galvos skausmu šalies ugniagesiams, kurie dirba ir dieną, ir naktį.<br>AP nuotr.
Gaisrai Australijoje nesiliauna – viską kelyje naikinanti ugnis tampa vis didesniu galvos skausmu šalies ugniagesiams, kurie dirba ir dieną, ir naktį.<br>AP nuotr.
K.Ward išgarsėjo – jos paramos vajus sulaukė milžiniško dėmesio.<br>„Twitter“ nuotr.
K.Ward išgarsėjo – jos paramos vajus sulaukė milžiniško dėmesio.<br>„Twitter“ nuotr.
Gimtajai Australijai pinigų paaukos ir Kaune žaidžiantis J.Landale<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gimtajai Australijai pinigų paaukos ir Kaune žaidžiantis J.Landale<br>G.Bitvinsko nuotr.
Russellas Crowe<br>Scanpix nuotr.
Russellas Crowe<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 11:48 AM, atnaujinta Jan 9, 2020, 11:49 AM

20-metė Kaylen Ward apskaičiavo, kad per keturias dienas jos dėka Australijai paaukota daugiau nei 700 tūkst. JAV dolerių (628 tūkst. eurų).

Mergina sugalvojo kampaniją Australijos krūmynų gaisrų padariniams likviduoti. Los Andžele įsikūręs modelis pažadėjo kiekvienam labdariui atsiųsti savo nuogos nuotraukas.

K.Ward socialiniame tinkle „Twitter“ ėmė save vadinti „nuogąja filantrope“, o neįprasta labdaros kampanija merginą išgarsino pasaulyje.

„Atsiųsiu nuotraukas kiekvienam pervedusiam bent po 10 dolerių (9 eurus), kuriam nors iš fondų, kurie rūpinasi gaisrų Australijoje malšinimu. Turėsite atsiųsti įrodymą, kad įvyko pervedimas“, – žinutėje aiškino K.Ward.

Įraše įtraukta ir nuotrauka su keliolikos paramos organizacijų pavadinimais taip siekiant supaprastinti pagalbos procesą.

„Vyliausi surinkti apie tūkstantį JAV dolerių (898 eurus), bet tokio populiarumo nesitikėjau“, – kalbėjo internetinio sekso darbuotoja pristatanti K.Ward.

Mergina, susumavusi sąskaitas, atsiųstas jai žinutėmis „Twitter“ tinkle, tikina, kad surinko per 700 tūkst. JAV dolerių.

Skaudi dosnumo kaina

Išpopuliarėjusi K.Ward sako, kad ši kampanija jai kainavo nemažai nervų, o „Instagram“ blokavo jos paskyrą dėl pažeistų savireklamos taisyklių.

„Tu esi tikroji Australijos herojė. Ačiū už tavo auką“, – rašė viena mergina.

Pastaruoju metu K.Ward entuziazmas kiek atlėgo, nes jos nuogos nuotraukas žmonės pradėjo platinti suaugusiesiems skirtuose interneto puslapiuose. Dar kiti pradėjo naudotis jos nuotraukomis, kad sukurtų netikrus „Instagram“ profilius.

„Nutekinti nuotraukas yra nelegalu ir žema. Esate žiaurūs ir pikti. Įsivaizduokite, jei būtumėte tokiame dėmesio centre, – nusivylimo neslėpė K.Ward. – Jums neberūpi parama nuskriaustai šaliai. Tai prarado visą vertę ir prasmę. Jūs viską gadinate.“

Remia ir garsūs aktoriai

Garsenybės iš viso pasaulio apie paramos Australijai svarbą pabrėžė ir „Auksinių gaublių“ teikimo ceremonijoje sekmadienį.

Laidų vedėja Ellen DeGeneres ir aktorė Cate Blanchett per ceremoniją aktyviai reiškėsi šia tema ir ragino žmones nelikti abejingus.

Filmo „Gladiatorius“ žvaigždė Russellas Crowe nedalyvavo „Auksinių gaublių“ ceremonijoje, nes laiką leido Australijoje su savo šeima. Iš Naujosios Zelandijos kilusio aktoriaus laišką perskaitė jo kolegė Jennifer Aniston.

„Neabejokite, kad ši tragedija susijusi su klimato kaita, – laiške teigė R.Crowe. – Mums reikia veikti remiantis mokslininkų rekomendacijomis ir naudotis atsinaujinančiosios energijos ištekliais. Mums reikia pradėti gerbti savo planetą, nes ji yra unikali ir nuostabi vieta, kurioje mes turime kurti savo ateitį.“

Aktorė iš Australijos Margot Robbie pasidalijo „Instagram“ įrašu ir nuotraukomis iš savo vaikystės.

„Aš nenoriu rodyti savo nusivylimo nuotraukų. Aš noriu parodyti, kokia graži yra mūsų šalis. Ji nuostabi ir jai reikia jūsų paramos“, – rašė M.Robbie.

Komikė Celeste Barber įvairių žmonių padedama Australijos Naujojo Pietų Velso ugniagesiams surinko 24 mln. eurų, o dainininkės Kylie Minogue, Pink ir aktorė Nicole Kidman iš savo kišenės pervedė po 307 tūkst. eurų.

Nelaimei neliko abejinga ir garsioji Irwinų šeimyna. 2006 m. žuvusio zoologo Steve’o Irwino dukra Bindi neslėpė liūdesio.

„Mums skauda širdį dėl žmonių ir laukinės gamtos, kurią naikina šie šiurpūs gaisrai. Norėjau patikinti, kad esame saugūs. Mūsų laukinių gyvūnų klinika gydo daugiau nei 90 tūkstančių pacientų“, – tikino B.Irwin.

Jos brolis Robertas Irwinas pripažino, kad yra sujaudintas tokios teigiamos žmonių reakcijos.

„Mes darome viską, kad padėtume laukinei gamtai ir gyvūnams. Dėkoju Australijos ugniagesiams. Nėra abejonių, kad jei ir yra šalis, kuri gali užbaigti šią krizę, tai yra Australija“, – sakė R.Irwinas.

Sportininkai irgi neabejingi

Australijos tenisininkas Nickas Kyrgios, iš šios šalies kilę krepšininkai Patty Millsas ir Jockas Landale’as taip pat pažadėjo ištiesti pagalbos ranką, gaisrų nualintiems gimtinės kraštams.

Kauno „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas J.Landale’as pažadėjo per šio vakaro Eurolygos turnyro rungtynes su Madrido „Real“ ekipa už kiekvieną abiejų komandų žaidėjų pataikytą tritaškį ir dėjimą skirti atitinkamai 61 ir 30 eurų.

Gaisrų siautėjimas šiurpina

Australijoje per pastaruosius krūmynų gaisrus jau išdegė 8,4 mln. hektarų ploto – didesnis plotas nei visa Škotija. Per gaisrus žuvo mažiausiai 25 žmonės, iš kurių trys buvo savanoriai ugniagesiai.

Naujojo Pietų Velso valstijoje išdegė 4,9 mln. hektarų ploto, o tai – absoliutus valstijos rekordas.

Pastarąjį kartą rekordas buvo pasiektas 1975 metais, kai išdegė 3,54 mln. hektarų ploto.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas pažadėjo, kad skirs papildomus 2 milijardus Australijos dolerių (1,2 mlrd. eurų) savo šalies gaisrams malšinti.

Parengta pagal „The Guardian“, „Globalnews.ca“, „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.