Pentagonas apkaltino Rusijos karinį laivą agresyviais veiksmais

Pentagonas penktadienį apkaltino Rusijos karines jūrų pajėgas „agresyviais“ veiksmais per incidentą Arabijos jūroje, kai vienas rusų karinis laivas vos nesusidūrė su amerikiečių eskadriniu minininku.

Pentagonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pentagonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-10 19:07, atnaujinta 2020-01-10 19:13

Rusijos laivas ignoravo apie gresiantį susidūrimą perspėjančius garso signalus, siųstus minininko „USS Farragut“ ir buvo labai prie jo priartėjęs, kai galiausiai pasuko, nurodė JAV 5-asis laivynas. Amerikiečių kariškiai taip pat paskelbė šio incidento vaizdo įrašą.

„Nors Rusijos laivas ėmėsi veiksmų, pirminis vengimas laikytis tarptautinių taisyklių, kai jis agresyviai artinosi, didino susidūrimo riziką“, – sakoma Pentagono pranešime.

Vaizdo įraše matyti, kaip Rusijos laivas sparčiai vejasi 155 metrų ilgio amerikiečių „Arleigh Burke“ klasės eskadrinio minininko.

Jis buvo atsidūręs už keliasdešimties metrų ir ignoravo penkis trumpus „Farragut“ sirenos švilptelėjimu – tarptautinės laivybos signalą, perspėjantį apie susidūrimo pavojų.

„Rusijos laivas iš pradžių atsisakė [reaguoti], bet galiausiai pakeitė kursą, ir abu laivai padidino atstumą vienas nuo kito“, – sakoma JAV pranešime.

„Farragut“ yra priskirtas prie Persijos įlankos regione veikiančios JAV lėktuvnešio „USS Abraham Lincoln“ smogiamosios grupės, pasiųstos ten praeitais metais, padidėjus įtampai su Iranu.

„JAV karinis laivynas toliau išlieka budrus ir yra apmokytas veikti profesionaliai, – pažymėjo kariškiai. – Toliau raginame visų šalių laivus veikti laikantis tarptautiniu lygiu pripažįstamų jūrų įstatymų, taisyklių ir normų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.