Tragiškas medaus mėnuo: sudužusiame lėktuve skrido tik susituokusių jaunavedžių pora

Naujojo gyvenimo etapo šventė greitai virto tragedija, kuomet jaunavedžių pora žuvo Ukrainos oro linijų lėktuvo katastrofos metu.

Arashas Pourzarabi ir Pouneh Gorji vestuves atšoko pirmąją metų dieną Teherane, kartu su šeima ir artimiausiais draugais. <br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Arashas Pourzarabi ir Pouneh Gorji vestuves atšoko pirmąją metų dieną Teherane, kartu su šeima ir artimiausiais draugais. <br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Pouneh Gorji<br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Pouneh Gorji<br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Arashas Pourzarabi<br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Arashas Pourzarabi<br>soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2020, 12:12 PM, atnaujinta Jan 10, 2020, 12:25 PM

Arashas Pourzarabi ir Pouneh Gorji vestuves atšoko pirmąją metų dieną Teherane, kartu su šeima ir artimiausiais draugais.

Po savaitės įsimylėjelių pora žuvo šiurpioje aviakatastrofoje, kurioje žuvo dar 174 lėktuvo keleiviai ir įgulos nariai.

„Nelaimės metu žuvo jaunavedžiai, keturių asmenų šeima, moteris su dukromis, gabūs studentai ir dėstytojai“, – pranešime teigė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

„Jie buvo nuostabios sielos žmonės, vieni nuostabiausių žmonių, kuriuos man kada yra tekę pažinoti“, – kalbėjo žuvusios poros draugas Amiras Forouzandehas.

„Jeigu būtumėte juos bent kartą sutikę, suprastumėte, kad jie puikiai tiko vienas kitam“, – apie prarastus draugus pasakojo A. Forouzandehas.

„Pora skrido į Teheraną atšvęsti vestuvių“, – sakė Edmontono miesto Irano bendruomenės prezidentas Reza Akbari.

„Tai sukrečia ir šokiruoja. Tai tragiškas momentas mūsų bendruomenei“, – liūdesio neslėpė R. Akbari.

Poros ir kitų žuvusių bendruomenės narių buvo gedima susirašinėjimų programėlės „Telegram“ pagalba. Lėktuvo katastrofoje žuvo 8 Edmontono Irano bendruomenės nariai.

„Kai susiduri su tokiais įvykiais, tuo tampa vis sunkiau patikėti. Visi šie nuostabūs žmonės prisidėjo prie mūsų veiklos, o dabar jų nebėra. Vienas incidentas nubraukė viską“, – sakė R. Akbari.

 

Sima Hamzehloo apie P. Gorji kalbėjo, kaip apie išsilavinusią, talentingą ir malonią merginą. „Nors norėjai išvykti ieškoti geresnio gyvenimo, Vidurinieji Rytai tavęs negalėjo palikti“, – vestuvinio poros įrašo komentare rašė S. Hamzehloo.

Kita P. Gorji draugė publikavo nuotrauką, kuomet merginos buvo paauglės ir dalyvavo matematikos turnyre.

„Laikas tuomet ir galėjo sustoti, bet to neįvyko“, – parašė Yasamin Rezaei, socialinio tinklo „Facebook“ įraše.

Albertos universiteto bendruomenėje taip pat gedima lėktuvo avarijoje žuvusių jaunavedžių poros. A. Pourzarabi ir P. Gorji šiame universitete buvo baigę informacinių technologijų studijas.

Nelaimės metu žuvo dar 10 studentų, administracijos darbuotojų ir universiteto alumnų.

„Šie žmonės buvo labai svarbūs mūsų intelektualinei darnai ir socialiniams ryšiams. Mes gedime žuvusių kolegų, dėstytojų, studentų. Mes visi pajusime jų netektį dar daugelį metų“, – kalbėjo Albertos universiteto prezidentas Davidas H. Turpinas.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.